Cântăreţul reggae Eddy Grant acuză trupa Gorillaz de plagiat

Cântăreţul de muzică reggae Eddy Grant a declarat că va da în judecată trupa Gorillaz, pe care o acuză că a plagiat unul dintre cântecele lui, informează bbc.co.uk.

193 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul reggae Eddy Grant acuză trupa Gorillaz de plagiat

Cântăreţul reggae Eddy Grant (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eddy Grant susţine că grupul Gorrilaz a plagiat o piesă a lui din 1977, intitulată "Time Warp".

"Sunt furios pentru că Gorillaz a încălcat drepturile de autor asupra piesei mele «Time Warp», susţinând că noul lor single, «Stylo», ar fi o compoziţie originală", a declarat Eddy Grant.

EMI Publishing, care îi reprezintă pe ambii artişti, a declarat că aceasta "este o chestiune privată, între Eddy Grant şi Gorillaz".

Cel mai recent album al grupului Gorillaz este "Plastic Beach", care a ajuns la începutul lunii martie pe locul al doilea în topurile britanice de profil.

Eddy Grant, născut pe 5 martie 1948, în Guyana, este un cântăreţ britanic de muzică reggae. Textier, compozitor şi chitarist al grupului The Equals, Eddy Grant înregistrează primul succes în 1968, cu piesa "Baby Come Back", care a petrecut multe săptămâni în topul vânzărilor din Marea Britanie. Om de afaceri inspirat, Eddy Grant posedă propriul studio de înregistrări şi propria casă de discuri, Ice Records, care îi permite să devină unul dintre puţinii artişti din lume ce deţine drepturile de autor asupra propriilor cântece. În 1979 înregistrează un nou succes cu piesa "Living on the Frontline", iar cariera lui solo ajunge la apogeu în anii '80, graţie unor piese precum "Do You Feel My Love" (1980), "I Don't Wanna Dance" (1982), "Electric Avenue" (1983) şi mai ales "Gimme Hope Jo'anna" (1988), un cântec dedicat lui Nelson Mandela. "Jo'anna" este prescurtarea numelui oraşului sud-african Johannesburg. Eddy Grant a compus şi piesa "Police On My Back", preluată de trupa The Clash pe albumul "Sandinista".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici