Cântece de Paul McCartney şi U2, pe lista pieselor eligibile pentru nominalizările la Oscar

Cântece compuse de Paul McCartney şi de trupa U2 au fost incluse pe lista celor 63 de piese, alcătuită de Academia de film americană, eligibile pentru nominalizările la premiul Oscar, la categoria "cea mai bună temă muzicală", informează variety.com.

79 afișări
Imaginea articolului Cântece de Paul McCartney şi U2, pe lista pieselor eligibile pentru nominalizările la Oscar

Cântece de Paul McCartney şi U2, pe lista pieselor eligibile pentru nominalizările la Oscar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a fi eligibile la această categorie, piesele trebuie să fie compuse special pentru un film. Cel mult două cântece de pe coloana sonoră a unui film pot fi nominalizate.

Pe 12 ianuarie, Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) va prezenta membrilor cu drept de vot pentru secţiunea muzicală videoclipurile celor 63 de piese eligibile, în ordine aleatorie, urmând să expedieze apoi buletinele de votare.

Multe dintre piesele de pe această listă lungă se află deja înscrise în competiţia pentru alte premii.

Înscrişi în cursa pentru câştigarea categoriei "cea mai bună temă muzicală" de la premiile Globul de Aur se află:

  • "Cinema Italiano" de Maury Yeston (din filmul "Nine"),

  • "I Want to Come Home" de Paul McCartney (din filmul "Everbody's Fine"),

  • "Winter" a rockerilor irlandezi de la U2 (din filmul "Brothers"),

  • "I Will See You" de James Horner, Simon Franglen şi Kuk Harrell (din filmul "Avatar") şi

  • "The Weary Kind", semnată de Ryan Bingham şi T-Bone Burnett (din filmul "Crazy Heart").

Piesa "All Is Love", compusă de Karen O şi Nick Zinner, de pe coloana sonoră a filmului "Where the Wild Things Are", este înscrisă în cursa pentru premiul Grammy 2010 la categoria "cea mai bună temă muzicală dintr-un lungmetraj, film de televiziune sau alte medii vizuale". Această piesă a înlocuit "The Climb" de Miley Cyrus de pe coloana sonoră a filmului "Hannah Montana: The Movie", care a fost descalificată.

Piesele nominalizate pentru Oscar sunt alese pe baza unui sistem de punctare stabilit prin vot. Dacă nicio piesă nu atinge baremul minim de 8,25 puncte, atunci nu vor exista nominalizări la acea categorie. Dacă o singură piesă îndeplineşte acest barem, atunci acest cântec va fi nominalizat împreună cu piesa care a obţinut următorul punctaj.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 2 februarie, iar cea de-a 82-a gală a premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 7 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici