Cardul de credit al lui Kurt Cobain, scos la licitaţie pe internet

Un card de credit care i-a aparţinut lui Kurt Cobain va fi scos la licitaţie, pe internet, alături de o serie de alte obiecte ale unor vedete precum Frank Sinatra şi fotografii rare ale The Beatles, Jim Morrison, Bruce Springsteen.

119 afișări
Imaginea articolului Cardul de credit al lui Kurt Cobain, scos la licitaţie pe internet

Cardul de credit al lui Kurt Cobain, scos la licitaţie pe internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Licitaţia online, intitulată "Legendary: Memorabilia from Rock Gods & Pop Stars", are loc pe site-ul Paddle8.com şi se va încheia pe 26 februarie, potrivit contactmusic.com.

Cardul de credit al lui Kurt Cobain este evaluat la circa 9.000 de dolari, iar permisul de conducere, emis în 1944, al lui Frank Sinatra are o valoare estimată de 10.000 de dolari.

De asemenea, vor fi scoase la vânzare fotografii rare cu vedete precum The Beatles, Jim Morrison, Bruce Springsteen, The Who şi Jimi Hendrix şi un tricou cu logoul Mickey Mouse Club semnat de foste vedete ale emisiunii de televiziune, precum Ryan Gosling, Christina Aguilera, Justin Timberlake şi Britney Spears.

Kurt Cobain s-a sinucis la vârsta de 27 de ani, în 1994. Genul său de muzică rock foarte distorsionată, care aborda teme precum alienarea socială, a devenit un simbol al generaţiei X a anilor 1990 şi a dus la apariţia curentului grunge-rock, pornind din Seattle.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea. Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici