Carla Bruni, "concediată" de la Libération

Carla Bruni-Sarkozy şi-a pierdut postul de "redactor-şef special" al cotidianului Libération la doar câteva ore după ce fusese propusă, pentru o zi, în această funcţie, de preşedintele-director general al publicaţiei, Laurent Joffrin, potrivit site-ului marianne2.fr.

6 afișări
Imaginea articolului Carla Bruni, "concediată" de la Libération

Carla Bruni, "concediată" de la Libération (Imagine: Mediafax/AFP)

Site-ul bakchich-info a dezvăluit faptul că Laurent Joffrin a anunţat, în şedinţa de redacţie din 18 iunie, intenţia sa de a o numi pe Carla Bruni-Sarkozy, soţia preşedintelui francez, în funcţia de redactor-şef pentru o zi, la ediţia de vineri a cotidianului. Potrivit revistei Marianne, această alegere se înscrie în campania de promovarea a celui mai nou album al Carlei Bruni, care urmează să fie lansat pe 21 iulie. Se pare că iniţiativa lui Joffrin nu a trezit entuziasmul jurnaliştilor de la Libé, care s-au arătat iritaţi de ideea promovării soţiei preşedintelui în paginile ziarului, recunoscut ca având vederi de stânga şi, în principal, opuse regimului Sarkozy.

La puţin timp după şedinţa de redacţie, Societatea civilă a personalului de la Libération (SCPL) a afişat un comunicat foarte ostil faţă de iniţiativa lui Joffrin. "SCPL dezaprobă şi se desolidarizează de orice eventuală operaţiune de comunicare în beneficiul Carlei Bruni-Sarkozy la Libération (de tipul "redactor-şef" sau "invitat special"), care ar putea avea consecinţe dezastruoase asupra imaginii ziarului în momentul în care cititorii săi sunt în căutarea unor repere. Date fiind statutul său şi poziţia actuală, cerem să i se rezerve doar un tratament strict jurnalistic".

Drept urmare, Laurent Joffrin a renunţat la idee, argumentând că această decizie nu are legătură cu reacţia echipei redacţionale a cotidianului. El a explicat că a renunţat la proiect în principal de teama de a fi prost înţeles de cititori. "În contextul actual, o astfel de iniţiativă ar fi suspectată drept un mod de a-i face jocul lui Sarkozy. Iar noi nu vrem asta. Eu am ascultat CD-ul Carlei Bruni. Nu e rău. Dar îmi dau seama că iniţiativa nu ar fi înţeleasă. Aşadar, am decis să renunţăm. În orice caz, această idee nu era finalizată în momentul în care am vorbit redacţiei despre ea".

Astfel, s-a decis să i se propună agentului Carlei Bruni un simplu interviu, însă nu se ştie dacă ideea va fi acceptată de aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici