Carla Bruni dezminte informaţiile privind un complot care ar viza stabilitatea relaţiei cu Sarkozy

Carla Bruni-Sarkozy a dezminţit, miercuri seară, într-un interviu acordat postului de radio Europe 1, informaţiile despre existenţa unui complot care ar viza stabilitatea cuplului prezidenţial francez, informează lefigaro.fr.

42 afișări
Imaginea articolului Carla Bruni dezminte informaţiile privind un complot care ar viza stabilitatea relaţiei cu Sarkozy

Carla Bruni dezminte informaţiile privind un complot care ar viza stabilitatea relaţiei cu Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acelaşi interviu, prima doamnă a Franţei a dezminţit zvonurile despre existenţa unei anchete asupra originii informaţiilor apărute în presa internaţională referitoare la infidelitatea sa şi a lui Nicolas Sarkozy: "Nu există nicio anchetă a poliţiei. Aşa ceva este inimaginabil".

"La Palatul Elysée, am întors spatele zvonurilor de foarte multă vreme", a declarat Carla Bruni-Sarkozy. "Consider că nu suntem victimele niciunui complot. Nu este vorba de o răzbunare. Zvonurile reprezintă un element inerent ataşat fiinţelor umane", a adăugat prima doamnă a Franţei în cadrul acestui interviu.

Această clarificare a avut scopul de a înlătura confuziile generate de declaraţiile lui Pierre Charon, directorul Direcţiei centrale de informaţii interne din cadrul administraţiei prezidenţiale franceze. Apropiat colaborator al preşedintelui Sarkozy, Pierre Charon a declarat, duminică, că zvonurile referitoare la pretinsele aventuri extraconjugale ale cuplului prezidenţial reprezintă rezultatul unei conspiraţii ce vizează destabilizarea preşedintelui francez şi a soţiei sale.

"Pierre Charon a vorbit astfel deoarece era mânios, o mânie generată de prietenia ce ne-o poartă", a declarat Carla Bruni-Sarkozy, care a ţinut totuşi să se distanţeze în mod clar de opiniile acestuia: "El a luat această chestiune mult mai în serios decât am luat-o noi".

În noaptea de 9 martie, un bilet semnat cu un pseudonim publicat pe un blog a răspândit zvonuri legate de infidelitatea preşedintelui şi a soţiei sale. De la acest bilet ziarele internaţionale, mai ales cele din Marea Britanie, au preluat informaţiile.

Un alt "incendiu" stins de prima doamnă a Franţei a fost cel care vizează un pretins conflict între Nicolas Sarkozy şi Rachida Dati, fostul ministru al Justiţiei din Franţa, în prezent deputat în Parlamentul European, suspectată că s-ar fi aflat la originea zvonurilor despre infidelitatea cuplului prezidenţial.

"Ea a rămas prietena noastră. Acuzaţia potrivit căreia Rachida Dati ar fi răspândit aceste zvonuri este o simplă speculaţie. De acum înainte nu voi mai crede niciodată în zvonuri", a adăugat Carla Bruni.

"Am venit aici pentru a calma situaţia, pentru a evita ca o situaţie lipsită de importanţă să ia proporţii pe care eu le consider ridicole. Aceste zvonuri sunt pentru mine şi soţul meu absolut insignifiante, deşi deloc agreabile", a concluzionat Carla Bruni.

Carla Bruni şi Nicolas Sarkozy s-au cunoscut la un dineu, în Paris, în noiembrie 2007. După povestea lor de dragoste intens mediatizată şi căsătoria ce a avut loc trei luni mai târziu, multe publicaţii franceze au început să afirme că acest mariaj va dura doar atâta timp cât Sarkozy va rămâne preşedinte.

Monogamia nu pare a fi o calitate naturală a soţilor Bruni-Sarkozy. Presa franceză o citează adeseori pe Carla Bruni, care a declarat în trecut că "se plictiseşte repede de monogamie".

Carla Bruni, fost manechin celebru, printre ai cărei iubiţi se numără Mick Jagger, Eric Clapton şi Donald Trump, a avut o relaţie şi cu scriitorul Jean-Paul Enthoven, pe care l-a părăsit pentru fiul acestuia, filosoful Raphael Enthoven. După ce au avut un fiu împreună, născut în 2001, Raphael Enthoven a părăsit-o pe Bruni, declarând că aceasta "nu era dedicată relaţiei".

La rândul lui, Nicolas Sarkozy a avut o aventură cu Cecilia Ciganer-Albaniz, devenită ulterior a doua lui soţie, în timp ce era căsătorit cu prima soţie, Marie-Dominique Culioli, mama celor doi băieţi mai mari ai preşedintelui francez. Sarkozy s-a căsătorit apoi cu Cecilia, cu care mai are un fiu, însă cei doi s-au despărţit în timpul campaniei prezidenţiale din 2007, după ce fosta doamnă Sarkozy a avut o aventură cu publicistul american Richard Attais.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici