Carla Bruni-Sarkozy primeşte 40.000 de euro daune pentru "nudul ei"

Firma de creaţie vestimentară Pardon a fost somată, joi, să plătească daune în valoare de 40.000 de euro soţiei preşedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, pentru că a comercializat în insula Réunion un model de sacoşă pe care era reprodusă fotografia nud a acesteia.

64 afișări
Imaginea articolului Carla Bruni-Sarkozy primeşte 40.000 de euro daune pentru "nudul ei"

Carla Bruni-Sarkozy primeşte 40.000 de euro daune de la fabricantul sacoşelor imprimate cu nudul ei

Concomitent, Tribunalul Înaltei Instanţe din Saint-Denis, capitala insulei Réunion, a interzis firmei Pardon comercializarea respectivului model de sacoşă.

Decizia tribunalului a fost motivată prin faptul că firma "nu a putut să justifice şi nici să invoce vreun drept acordat de doamna Carla Bruni-Sarkozy pentru folosirea imaginii sale în cadrul unei acţiuni publicitare", a precizat judecătorul tribunalului din Saint-Denis.

În timpul audierii de luni, directorul firmei Pardon, Peter Mertès, a declarat, în faţa tribunalului, că va "arde" toate sacoşele. El le-a declarat jurnaliştilor că daunele cerute în instanţă de Carla Bruni sunt "enorme" şi că firma pe care o conduce "trebuie să plătească prea mult pentru o mică prostie".

Firma Pardon a lansat, la începutul lui decembrie, 10.000 de "sacoşe de cumpărături" care reproduc o celebră fotografie a Carlei Bruni, datând din 1993, în care aceasta apare nud, realizată în cadrul unei campanii de luptă împotriva maladiei SIDA. Pe sacoşă, în partea superioară, apare textul următor: "Bărbatul meu ar fi trebuit să mă cumpere de la Pardon". Sacoşa era vândută la preţul de trei euro şi era oferită cadou clienţilor care făceau cumpărături în valoare de cel puţin cinci euro.

Carla Bruni-Sarkozy a depus plângere în justiţie pentru atingeri aduse dreptului la imagine şi a cerut daune totale în valoare de 125.000 de euro. Suma obţinută urmează să fie donată unor asociaţii de caritate.

Firma, al cărei logo este un mic diavol, a suscitat anterior nemulţumirea şi furia episcopului de Réunion, după ce a lansat pe piaţă un slip decorat cu chipul Fecioarei Maria.

Într-un caz anterior, care-i opunea în justiţie pe soţii Sarkozy şi compania aeriană Ryanair, din cauza unei fotografii ce a fost folosită în scopuri publicitare, fără autorizaţia cuplului prezidenţial, soţia preşedintelui francez a obţinut daune în valoare de 60.000 de euro, donând ulterior întreaga sumă asociaţiei de caritate "Les Restos du Coeur".

Nicolas Sarkozy a intentat şi el un proces, în luna octombrie, unei firme care comercializa o păpuşă voodoo cu chipul lui. Tribunalul i-a acordat daune în valoare de un euro, dar a refuzat să interzică comercializarea păpuşii, considerând că această măsură ar fi "disproporţionată".

Citeşte şi:

Sacoşele imprimate cu nudul Carlei Bruni-Sarkozy urmează să fie arse

Geantă inscripţionată cu imaginea nud a Carlei Bruni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici