Carla Bruni se pregăteşte să nască. Nicolas Sarkozy a ajuns la clinica unde este internată soţia sa

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a sosit miercuri, cu puţin înainte de ora locală 16.00 (14.00 GMT), la clinica pariziană unde soţia sa, Carla Bruni-Sarkozy, urmează să nască primul copil al cuplului prezidenţial.

255 afișări
Imaginea articolului Carla Bruni se pregăteşte să nască. Nicolas Sarkozy a ajuns la clinica unde este internată soţia sa

Carla Bruni şi Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa franceză a confirmat faptul că soţia preşedintelui francez s-a internat în cursul dimineţii la clinica Muette din Paris. Preşedintele francez a ajuns la această clinică cu puţin înainte de ora locală 16.00 (17.00, ora României) şi a părăsit spitalul după aproximativ 30 de minute.

Numeroşii jurnalişti prezenţi în faţa clinicii erau ţinuţi la o distanţă de circa 200 de metri de intrarea în clădire, în spatele unei bariere de securitate, în timp ce poliţişti în civil supravegheau zona. Alţi poliţişti erau prezenţi în toate intersecţiile învecinate.

Poliţia pariziană a anunţat în urmă cu nouă zile că va instaura "un perimetru de securitate" în jurul clinicii, pentru a filtra accesul în spital.

Preşedinţia franceză a precizat că nu va face nicio declaraţie despre apropiata naştere a copilului. Este pentru prima dată în istoria Franţei când un preşedinte aflat în exerciţiu se pregăteşte să devină tată.

Bebeluşul, despre care site-urile lefigaro.fr şi 24minutes.fr afirmă că va fi o fetiţă, va fi al doilea copil pentru Carla Bruni-Sarkozy, în vârstă de 43 de ani, şi al patrulea pentru Nicolas Sarkozy, în vârstă de 56 de ani.

Sarcina Carlei Bruni-Sarkozy, care s-a căsătorit cu preşedintele francez în februarie 2008, nu a fost niciodată confirmată în mod oficial, însă prima doamnă a Franţei şi-a arătat pentru prima dată în public silueta de gravidă pe 26 mai, cu ocazia Summitului G8 de la Deauville.

Pe 17 mai, Pal Sarkozy, tatăl lui Nicolas Sarkozy, a fost prima persoană care a confirmat în mod public sarcina soţiei preşedintelui francez, într-un interviu acordat cotidianului german Bild.

Recent, la sfârşitul lunii septembrie, Carla Bruni şi-a dezvăluit într-un interviu gândurile despre maternitate. "Nu cred că oamenii fac un copil punându-şi întrebări dinainte. El vine pe lume într-un fel de inconştienţă fericită şi aşa se petrec lucrurile încă de la facerea lumii", a spus soţia preşedintelui francez.

Luni, reprezentanţii clinicii Muette din Paris au spus că prima doamnă a Franţei va fi tratată "ca orice altă mămică". "Vom urma procedurile obişnuite", a precizat directorul general al clinicii, René Rousset.

În vârstă de 43 de ani, Carla Bruni, fost model, devenită apoi cântăreaţă, are un fiu în vârstă de 10 ani, al cărui tată este profesorul de filosofie Raphaël Enthoven. La rândul său, Nicolas Sarkozy, în vârstă de 56 de ani, are trei fii cu cele două foste soţii ale sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici