Carmen Dell'Orefice, cel mai în vârstă model din lume, a împlinit 80 de ani

Carmen Dell'Orefice, considerată cel mai în vârstă model din lume, care a devenit celebră după ce a apărut la 15 ani pe coperta revistei Vogue, în 1946, a împlinit, vineri, vârsta de 80 de ani.

964 afișări
Imaginea articolului Carmen Dell'Orefice, cel mai în vârstă model din lume, a împlinit 80 de ani

Carmen Dell'Orefice, cel mai în vârstă model din lume, a împlinit 80 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o epocă "obsedată" de tinereţe şi frumuseţe, Carmen Dell'Orefice reaminteşte lumii întregi, în opinia editorilor tabloidului britanic Daily Mail, faptul că cele două elemente nu sunt asociate într-un mod de neînţeles.

Celebrul model american a celebrat, vineri, cea de-a 80-a aniversare, într-o perioadă în care continuă să reprezinte o prezenţă constantă pe podiumurile de defilare.

Carmen Dell'Orefice, o veritabilă "legendă a modei", apare cu regularitate în prezentările de modă încă de când a devenit celebră, în 1946, când a pozat pe coperta revistei Vogue, la vârsta de 15 ani.

Modelul octogenar, a cărei coafură argintie a devenit emblematică în ultimele decenii, este în continuare solicitată de marile case de modă şi a defilat în acest an la paradele organizate de Alberta Ferretti şi Adrienne Vittadini.

În cei 66 de ani de carieră, Carmen Dell'Orefice a apărut de şase ori pe coperta revistei Vogue şi a fost imaginea oficială a 14 campanii lansate de diverse branduri de produse cosmetice.

Carmen Dell'Orefice a participat la nenumărate şedinţe fotografice, pozând pentru nume de legendă ale fotografiei de modă, precum Richard Avedon, Irvin Penn, Cecil Beaton şi Norman Parkinson.

Modelul american, fiica unui cuplu italiano-maghiar, a avut parte de o copilărie marcată de numeroase greutăţi. Deoarece părinţii ei se despărţeau şi se reîmpăcau destul de des, Carmen a petrecut destul de mult timp crescând în orfelinate şi în familiile rudelor.

Primul succes în lumea modei l-a obţinut în 1946, când a devenit cel mai tânăr model de pe coperta revistei Vogue, la vârsta de 15 ani. Ea a apărut în numărul din luna decembrie al acestei publicaţii, pentru care a pozat într-un pictorial inspirat de personaje celebre din basme - Scufiţa Roşie, Albă ca Zăpada şi Cenuşăreasa.

Carmen Dell'Orefice a fost căsătorită de trei ori şi are o fiică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici