- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (13.09.2007, 12:47)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnea de vită, vinovată de încălzirea globală
Reducerea la jumătate a consumului zilnic de carne de vită în ţările dezvoltate ar putea ajuta la combaterea încălzirii globale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni publicat, joi, în revista medicală britanică The Lancet, transmite AFP.
1 afișare
Carnea de vită, vinovată de încălzirea globală
"Dacă nu se acţionează pentru a reduce volumul de gaze de seră emise de vite şi dacă populaţia gobală va creşte cu 40% până în 2050, consumul zilnic de carne de vită va trebui să fie redus la 90 de grame de persoană pentru a limita emisiile în acest sector", au explicat cercetătorii.
Trebuie, de asemenea, limitat la 50 de grame pe zi consumul de carne roşie provenită de la animalele rumegătoare - oi, capre - care emană metan, un gaz cu mare putere de încălzire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Israelul a lansat un atac asupra Iranului
-
Australia se teme de un război pe scară largă şi îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească Israelul
-
Ion Cristoiu: Cînd industria poate fi poetică
-
Prognoză: în partea a doua a primăverii temperaturile medii vor fi normale pentru această perioadă
În prezent, la nivel global, consumul mediu zilnic de carne de vită se ridică la 100 de grame de persoană, dar există mari diferenţe între ţările dezvoltate - 200 - 250 de grame - şi cele sărace sau în curs de dezvoltare - 20 - 25 de grame, spun cercetătorii.
22% dintre emisiile mondiale de gaze cu efect de seră provin din agricultură, un procent similar celui din sectorul industrial, dar superior celui din transporturi, potrivit autorilor acestui studiu, cercetătorii de la Centrul naţional de epidemiologie şi sănătate a populaţiei din Canberra.
Creşterea vitelor, mai ales transportul şi hrănirea acestora, se află la originea a 80% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite din agricultură.
"O diminuare substanţială a consumului de carne de vită în ţările bogate ar fi, de asemenea, benefică pentru sănătate, pentru că astfel s-ar reduce riscurile de maladii cardiovasculare (...) obezitate, cancer colorectal etc", spun cercetătorii.
"O creştere a consumului de produse de origine animală ar fi benefică pentru sănătatea populaţiilor din ţările sărace", au adăugat cercetătorii.
Citește pe alephnews.ro: Un bărbat suspectat că a ajutat la planificarea unui asasinat asupra lui Volodimir Zelenski a fost arestat în Polonia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Șeful NASA: „China ascunde activități militare secrete în spațiu. Credem că o mare parte din așa-zisul lor program spațial civil este un program militar”
S-a terminat cu mersul obligatoriu la birou. ”Absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei şi să lucreze de unde vor ei”
Lumea criptomonedelor se apropie de o schimbare majoră. Cea mai puternică monedă digitală din lume trece printr-o transformare importantă după care care preţul său ar putea sparge toate recordurile
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită a milionarului, care e cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:06
-
ieri, 23:09