Carolina de Nord aprobă interzicerea sportivilor transgender

Fetelor transgender din Carolina de Nord li se va interzice să se alăture echipelor sportive feminine la gimnaziu, liceu şi facultate, conform legislaţiei adoptate de Camera controlată de republicani.

668 afișări
Imaginea articolului Carolina de Nord aprobă interzicerea sportivilor transgender

Carolina de Nord aprobă interzicerea sportivilor transgender

Fetelor transgender din Carolina de Nord li se va interzice să se alăture echipelor sportive feminine din gimnaziu, liceu şi facultate, în conformitate cu legislaţia adoptată miercuri de Camera controlată de republicani, într-una dintre primele sale acţiuni de când au obţinut supermajoritatea la începutul acestei luni.

Camera a aprobat legislaţia 73-39, cu trei democraţi votând favorabil pentru a separa sporturile după sexul biologic, bazată exclusiv pe „biologia reproductivă şi genetica la naştere” a studenţilor. Fetelor trans nu li se va permite să joace în nicio echipă sportivă care corespunde cu identitatea lor de gen. Băieţii trans şi fetele cisgender puteau juca în echipe desemnate pentru sportivi de sex masculin doar dacă nu exista o echipă de fete comparabilă, cu excepţia wrestling-ului. 

Republicanii Camerei au accelerat proiectul de lege prin intermediul a două comitete miercuri, după ce au auzit dezbateri din partea studenţilor sportivi trans şi cisgender. Acum se îndreaptă către Senat, unde o propunere concurentă ar putea ajunge joi. Proiectul de lege al Senatului ar crea restricţii doar pentru sportivii de gimnaziu şi liceu.

Cel puţin alte 20 de state au impus limite similare sportivilor trans la nivel K-12 sau colegial. Proiectele de lege din Carolina de Nord sunt printre multele introduse luna aceasta care ar avea impact asupra rezidenţilor trans, inclusiv restricţii privind procedurile medicale de afirmare a sexului pentru tinerii trans şi sancţiuni penale pentru spectacolele publice ale unor „imitatori de bărbaţi sau femei”.

Susţinătorii proiectului de lege pentru sport al Camerei susţin că ar păstra oportunităţile pentru fetele cisgen şi ar proteja siguranţa acestora. Dar copiii trans şi susţinătorii lor spun că este o discriminare deghizată ca măsură de siguranţă.
 
„Acest proiect de lege este unul care trebuie să fie incluziv, nu să fie exclusiv”, a spus deputatul Kristin Baker, republican din Cabarrus County şi sponsor principal. „Acest proiect de lege este pentru a permite o competiţie corectă şi deosebit de sigură, sigură din punct de vedere fizic.”
 
Proiectul de lege le-ar oferi studenţilor dreptul de a da în judecată dacă sunt vătămaţi de un student trans care încalcă restricţiile, potrivit abcnews.
 
Baker şi alţi suporteri au indicat în mod repetat o accidentare de volei în Cherokee ca o justificare pentru afirmaţia lor că participarea trans reprezintă un pericol inerent pentru fetele cisgender din stat.
 
Payton McNabb, în ​​vârstă de la liceul Hiwassee Dam din Murphy, a suferit o comoţie cerebrală şi o rănire la gât după ce un sportiv transgender a lovit-o în cap cu o minge de volei în timpul unui meci de la şcoală în septembrie anul trecut. McNabb a spus că încă suferă de tulburări de vedere, dureri de cap cronice şi paralizie parţială pe partea dreaptă.
 
„S-ar putea să fiu prima care va veni în faţa dumneavoastră cu o accidentare, dar dacă această lege nu trece, nu voi fi ultima”, a spus ea într-o şedinţă a comitetului miercuri..
 
Dezbaterea a atras susţinători naţionali precum Riley Gaines, o fostă înotătoare de la Universitatea din Kentucky, cunoscută pentru că a criticat o decizie NCAA care i-a permis înotătoarei transgender Lia Thomas să concureze împotriva ei în cursele feminine de Divizia I.

Nu mai mult de 15 sportivi trans au fost autorizaţi să joace sport la liceu anul acesta în Carolina de Nord şi doar doi sunt fete trans.

Reprezentantul Mecklenburg, Tricia Cotham, care a acordat Partidului Republicii Moldova o supramajoritate protejată de veto luna aceasta când şi-a schimbat afilierea la partid din democrat în republican, a votat în favoarea proiectului de lege după ce a candidat în toamna trecută pe o platformă care susţine drepturile LGBTQ+. Cotham a refuzat să vorbească cu reporterii despre proiectul de lege miercuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici