Casa Dior, acuzată de publicitate mincinoasă. O reclamă cu Natalie Portman, retrasă de pe piaţă - FOTO, VIDEO

O reclamă a casei Dior, în care personajul principal este interpretat de actriţa americană Natalie Portman, a fost considerată publicitate mincinoasă şi a fost retrasă de pe piaţă.

1225 afișări
Imaginea articolului Casa Dior, acuzată de publicitate mincinoasă. O reclamă cu Natalie Portman, retrasă de pe piaţă - FOTO, VIDEO

Natalie Portman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reclama a intrat în vizorul organizaţiei britanice Advertising Standards Authority (ASA), care a decis retragerea ei de pe piaţă, informează  contactmusic.com.

În acea reclamă, Natalie Portman apare cu machiaj pronunţat al ochilor. Clipul promovează "efectul multiplicator al volumului genelor şi produsele mascara de îngrijire".

"Miracolul unei nano-pensule pentru un efect creator de neegalat al genelor. Oferă un efect spectaculos de mărire a volumului genelor, una câte una", se afirmă în textul reclamei.

Reprezentanţii companiei rivale L'Oreal i-au acuzat pe directorii de publicitate de la Dior, spunând că aceştia au exagerat efectul produs de acea mascara, iar afirmaţia lor a fost confirmată de ASA, după ce fabricanţii noului produs au recunoscut că au retuşat cu ajutorul tehnologiei digitale anumite părţi din acea reclamă cu Natalie Portman.

Potrivit The Metro, casa Dior a încercat să îşi justifice acţiunile, spunând că acele modificări au fost făcute cu scopul "de a creşte lungimea şi curbura unui număr de gene, întrucât unele dintre ele lipseau, iar altele erau distruse". Totodată, directorii de la Dior spun că nu au primit nicio plângere de la clienţi dezamăgiţi de efectul actual generat de acest produs de machiaj.

Aceasta nu este prima colaborare a actriţei cu celebra casă Dior. În aprilie anul acesta, Natalie Portman a promovat rujul Nude Grege nr. 169. Aceasta a spus că a ales acest model de ruj datorită numărului 169, întrucât acesta are o semnificaţie specială pentru ea.

"Şase este numărul lunii în care s-au născut toţi membrii familiei mele - toată lumea s-a născut în iunie. Suntem cu toţii bebeluşi născuţi în iunie. Nouă este un număr magic, iar unu este fiul meu - numele lui, Aleph, înseamnă cifra unu în ebraică", a explicat actriţa americană.

Natalie Portman este, de asemenea, imaginea parfumului Miss Dior şi a fondului de ten Diorskin Nude, dar şi ambasadoare a fundaţiei de caritate Free the Children, care militează pentru sprijinirea copiilor săraci. În februarie 2011, când directorul de creaţie de atunci al Dior, John Galliano a făcut, la Paris, declaraţii antisemite care i-au adus înlăturarea din poziţia pe care o deţinea la celebra casă de modă, Natalie Portman, care şi-a recunoscut originile evreieşti, a spus că nu doreşte să mai fie asociată în niciun fel cu John Galliano. Cu toate acestea, colaborarea actriţei cu casa Christian Dior a continuat cu succes.

Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic "Lebăda neagră/ Black Swan", în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Măria Ta/ Your Highness" şi "Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune "Thor" şi drama "Hesher".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici