Casa gonflabilă, proiectată pentru a "rezista vieţii pe Marte”, poate fi vizitată. Are două etaje şi este alimentată de panouri solare

  • O casă marţiană gonflabilă, proiectată pentru a "rezista vieţii pe Marte", se află în Bristol.
  • Casa cu două etaje este alimentată de panouri solare şi este proiectată să fie uşoară pentru a rezista provocărilor de mediu cu care s-ar confrunta pe Marte.
  • Aceasta vine după ce arhitecţii din spatele staţiei British Antarctic Survey au primit autorizaţia de planificare în 2020.
  • Casa face parte dintr-un proiect de cinci ani condus de artiştii Ella Good şi Nicki Kent.
1615 afișări
Imaginea articolului Casa gonflabilă, proiectată pentru a "rezista vieţii pe Marte”, poate fi vizitată. Are două etaje şi este alimentată de panouri solare

Sursa foto: Twitter

Kent şi Good au declarat: „Acest proiect este un loc pentru cercetare şi experimente despre viitor. Utilizarea planetei Marte ca lentilă, datorită naturii sale cu resurse limitate, ajută la concentrarea conversaţiilor noastre în jurul a ceea ce avem nevoie şi a modului în care dorim să trăim".
 
Casa marţiană a reunit artişti, oameni de ştiinţă, arhitecţi, ingineri şi publicul larg, potrivit BBC.
 
Kent a spus că au lucrat cu toată lumea, de la elevi la oameni de ştiinţă din domeniul rachetelor. „Când am început proiectul, ne-am gândit că am putea fi doar noi doi construind ceva în grădina noastră din spate", a spus ea. „Dar oamenii au fost foarte entuziasmaţi şi au vrut să ne ajute şi se transformă în cea mai mare şi mai interesantă versiune a ceea ce am sperat".
 
În ciuda faptului că a lucrat cu o "fracţiune din bugetul Nasa", locuinţa cu două etaje se mândreşte cu o cameră de zi hidroponică, plină de plante, un spaţiu de locuit flexibil şi privat şi camere de realitate virtuală.
 
Nivelul superior, conceput pentru a fi aşezat pe un peisaj marţian, este realizat din folie gonflabilă acoperită cu aur, care este suficient de uşoară pentru a fi transportată pe Marte şi poate fi umplută cu sol marţian pentru a oferi protecţie împotriva radiaţiilor.
 
Nivelul inferior este proiectat pentru a fi construit sub pământ.
 
Hugh Broughton, director al biroului Hugh Broughton Architects, a declarat: „Este un proiect de arhitectură. Aceasta este prima casă marţiană care primeşte autorizaţie de construcţie şi este foarte interesant să o vedem construită în Bristol”.
 
Broughton a spus că aceasta i-a permis să-şi lase "imaginaţia să o ia razna, dar în limite".
 
„Învelişul şi sistemele de susţinere a vieţii sunt proiectate de specialişti în domeniul explorării spaţiale, al mediilor extreme şi al sustenabilităţii - iar interioarele sunt proiectate de public", a spus el. „Este o abordare alternativă a designului spaţial care reprezintă interesele tuturor, nu doar ale guvernelor şi ale celor super-bogaţi".
 
Dr. Lucy Berthoud, profesor de inginerie spaţială la Universitatea din Bristol, a declarat că este "foarte important" ca artiştii şi oamenii de ştiinţă să lucreze împreună.
 
„Explorarea spaţiului este pentru noi toţi şi vom avea nevoie de o mulţime de abilităţi diferite pentru a explora şi a trăi pe Marte", a spus ea.
 
Familiile sunt invitate să participe la o serie de ateliere de lucru în perioada 17- 31 august, iar vizionările publice sunt disponibile la parter, în fiecare miercuri şi sâmbătă, în perioada 31 august - 16 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici