Casa medicului lui Michael Jackson, percheziţionată pentru probe

Membri ai Agenţiei americane antidrog (DEA) şi ai Poliţiei din Los Angeles (LAPD) au percheziţionat, marţi, locuinţa din Los Angeles a lui Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, unde au căutat probe care să vină în sprijinul ipotezei de omucidere, potrivit mandatului de percheziţie.

47 afișări
Imaginea articolului Casa medicului lui Michael Jackson, percheziţionată pentru probe

Casa medicului lui Michael Jackson, percheziţionată pentru probe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţii DEA şi LAPD au căutat în locuinţa medicului probe care să dovedească o conduită neadecvată profesional, reţete de medicamente prescrise abuziv sau reţete care prescriu Propofol.

Doze mari de Propofol, un anestezic puternic, administrat de obicei doar în spitale, au fost găsite în locuinţa lui Michael Jackson după moartea sa. Poliţia americană crede că Murray i-a administrat starului pop acest medicament puternic, care i-a provocat acestuia moartea, pe 25 iunie.

Documentul de percheziţie face referire la suspiciunile de omucidere şi autorizează prelevarea de probe care au legătură cu "achiziţionarea, trasportul, obţinerea, comandarea, livrarea şi depozitarea de Propofol".

Totodată, conform documentului, Michael Jackson utiliza 19 pseudonime, printre care şi Prince Jackson, numele celor doi băieţi ai starului, pentru reţetele medicale.

În urma percheziţiei, poliţia a ridicat din locuinţa medicului materiale informative, un CD cu numele Omar Arnold - unul dintre pseudonimele lui Jackson, un telefon mobil şi un iPhone.

Totodată, miercuri, anchetatorii au percheziţionat cabinetul din Houston (Texas) al medicului. După percheziţie, avocatului lui Murray, Ed Chernoff, a declarat că anchetatorii au căutat probe care să vină în sprijinul ipotezei de omucidere.

Murray a fost angajat de reprezentanţii companiei AEG Live pentru a lucra pentru Michael Jackson în timpul seriei de concerte "This Is It Tour", care urma să aibă loc la Londra, din 13 iulie, după ce cântăreţul american în vârstă de 50 de ani i-a cerut medicului să îl însoţească permanent.

Michael Jackson şi Conrad Murray s-au cunoscut în Las Vegas, în 2006, când medicul l-a îngrijit pe unul dintre copiii starului, fiind recomandat de una dintre gărzile de corp ale acestuia.

Câţiva dintre membrii familiei Jackson l-au acuzat pe Conrad Murray de crimă. El a făcut deja subiectul a mai multor percheziţii ale poliţiei americane. Poliţia americană nu a emis, deocamdată, nicio acuzaţie oficială pe numele doctorului Conrad Murray.

Murray nu a vorbit niciodată în public după moartea lui Michael Jackson. Chernoff a declarat pentru CNN că Murray "nu a prescris şi nici administrat niciun medicament care l-ar fi ucis pe Michael Jackson". El a adăugat că Murray nu i-a prescris niciun sedativ puternic celebrului cântăreţ.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. Cauzele morţii starului american ar putea fi asociate cu dependenţa acestuia de medicamente calmante şi antidepresive, potrivit poliţiei din Los Angeles, care se ocupă de anchetă. Înmormântarea celebrului cântăreţ a fost amânată până la aflarea rezultatelor testelor toxicologice efectuate pentru a stabili cauzele decesului artistului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici