Castelul Dracula din Munţii Bârgăului, vizitat de turişti din toate coluţile lumii

Sute de turişti din Europa, America de Sud, Asia şi America de Nord au vizitat, anul acesta, Hotelul "Castelul Dracula" din Munţii Bârgăului, arhitectura şi denumirea complexului amintind de descrierile din romanul lui Bram Stocker.

95 afișări
Imaginea articolului Castelul Dracula din Munţii Bârgăului, vizitat de turişti din toate coluţile lumii

Castelul Dracula din Munţii Bârgăului, vizitat de turişti din toate coluţile lumii

Recepţionerul hotelui Castelul Dracula a declarat, sâmbătă, că cele mai importante grupuri de turişti au fost din Statele Unite ale Americii, urmate de vizitatori din Anglia, Germania, Italia sau Israel. Nu au lipsit nici turiştii din Brazilia, care au venit însă pe cont propriu. Toţi sunt interesaţi să vadă cu ochii lor peisajele descrise de scriitorul irlandez Bram Stocker, care a fost regizor de teatru, membru al Asociaţiei parapsihologice "Golden Dawn" din Londra, un avid scormonitor al vampirismului de obârşie irlandeză şi hindusă, autor al celebrului roman "Dracula".

În anii '80, Alexandru Misiuga - pe atunci director al turismului judeţean - a denumit un hotel nou construit în oraşul Bistriţa "Coroana de Aur", preluând denumirea din romanul lui Bram Stocker, iar hotelul din Pasul Tihuţa, "Dracula". Pentru curajul său, o asociaţie a "draculiştilor" din Londra l-a numit Baron al Casei Dracula şi i-a oferit însemnele ei - un inel cu cap de mort.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici