Câştigătorii Independent Spirit Awards 2013: Care este cel mai bun film dintre producţiile din afara Hollywoodului - VIDEO

Gala Independent Spirit Awards şi-a desemnat câştigătorii în cadrul celei de-a 28-a ediţie, acordându-le distincţii realizatorilor de filme independente, care nu lucrează cu marile studiouri de la Hollywood.

219 afișări
Imaginea articolului Câştigătorii Independent Spirit Awards 2013: Care este cel mai bun film dintre producţiile din afara Hollywoodului - VIDEO

Câştigătorii Independent Spirit Awards 2013: Care este cel mai bun film dintre producţiile din afara Hollywoodului (Imagine: Shutterstock)

Comedia "Silver Linings Playbook" a câştigat, sâmbătă seară, patru premii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj, la gala Independent Spirit Awards, distincţii acordate realizatorilor de filme independente, care nu lucrează cu marile studiouri de la Hollywood.

Cea de-a 28-a gală Independent Spirit Awards a avut loc, ca de obicei, într-un cort instalat pe plaja Santa Monica (California).

Nominalizat la cinci categorii de premii, lungmetrajul "Silver Linings Playbook" a mai câştigat trofeele pentru cel mai bun scenariu (David O. Russell), cel mai bun rol principal feminin (Jennifer Lawrence) şi cea mai bună regie (David O. Russell).

Lawrence şi Russell sunt nominalizaţi şi la premiile Oscar, care vor fi decernate duminică seară, la Los Angeles, şi unde "Silver Linings Playbook" concurează pentru trofeul categoriei "cel mai bun film".

Tot la gala de sâmbătă seară, John Hawkes a câştigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru prestaţia din filmul "The Sessions", recompensat şi cu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Helen Hunt).

Matthew McConaughey a fost câştigătorul categoriei "cel mai bun rol secundar masculin", pentru interpretarea unui stripper în comedia "Magic Mike".

Drama austriacă "Amour", de Michael Haneke, a câştigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film străin, cimentându-şi şi ea drumul către succes la Oscar.

Filmul "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin, a câştigat premiul Independent Spirit pentru cea mai bună imagine.

"The Perks of Being a Wallflower", de Stephen Chbosky, a câştigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film de debut, în timp ce Derek Connolly a câştigat premiul pentru cel mai bun scenarist debutant, pentru "Safety Not Guaranteed", iar "The Invisible War", de Kirby Dick, a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

La gala de sâmbătă seară au mai fost acordate trofeul "John Cassavetes" ("Middle of Nowhere", de Ava DuVernay), Piaget Producers Award ("Stones in the Sun"), Someone to Watch Award ("Gimme the Loot", de Adam Leon), Truer than Fiction Award ("The Waiting Room", de Peter Nicks) şi premiul "Robert Altman ("Starlet", de Sean Baker).

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociaţia Film Independent din Los Angeles, reprezintă un eveniment major pentru filmele realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood şi care au nevoie de promovare înainte de începerea sezonului ce precede premiile Oscar.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare şi gradul de finanţare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, în 2006, de Motion Picture Association of America.

În februarie anul trecut, lungmetrajul "The Artist" a fost marele câştigător la gala Independent Spirit Awards, adjudecându-şi patru trofee, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius), cel mai bun actor în rol principal (Jean Dujardin) şi cea mai bună imagine (Guillame Schiffman).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici