Câteva mii de obiecte care au aparţinut lui John F. Kennedy, licitate cu 2 milioane de dolari

Mii de obiecte care au aparţinut fostului preşedinte american John F. Kennedy, printre care şi o felicitare primită de acesta de ziua sa, au fost vândute, luni, printr-o licitaţie organizată la 50 de ani de la asasinarea sa şi încheiată cu vânzări totale de 2 milioane de dolari.

164 afișări
Imaginea articolului Câteva mii de obiecte care au aparţinut lui John F. Kennedy, licitate cu 2 milioane de dolari

Câteva mii de obiecte care au aparţinut lui John F. Kennedy, licitate cu 2 milioane de dolari (Imagine: mcinnisauctions.com)

O felicitare aniversară primită de fostul preşedinte de la fiul său, John F. Kennedy Jr., a fost vândută cu suma de 17.000 de dolari, un steag arborat pe limuzina acestuia a fost achiziţionat cu 55.000 de dolari, în timp ce un sigiliu care se afla pe biroul său a fost adjudecat cu 17.000 de dolari, la care a fost adăugat şi profitul casei de licitaţii John McInnis Auctioneers, care a organizat licitaţia.

Însă vedeta licitaţiei care a început încă de duminică dimineaţă a fost avionul prezidenţial al lui Kennedy, Air Force One, vândut cu 570.000 de dolari, plus comisionul casei de licitaţii, suma obţinută fiind cu mult peste aşteptări. Avionul a fost estimat la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 40.000 de dolari.

Din colecţia de obiecte licitate au mai făcut parte scrisori, fotografii şi cărţi, care au fost păstrate în biroul lui David Powers, fostul asistent personal al lui John F. Kennedy. Powers a murit în 1998, iar obiectele au fost descoperite de către membrii familiei sale când au dorit să vândă locuinţa fostului om politic.

La licitaţia organizată la Amesbury, Massachusetts, au fost prezente peste 400 de persoane din întreaga ţară, iar alte câteva sute au putut licita online.

John Fitzgerald Kennedy, cunoscut şi ca John F. Kennedy, JFK sau "Jack Kennedy", a fost cel de-al treizeci şi cincilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. A servit SUA din 1961 până la asasinarea sa, survenită în ziua de 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas. A fost unul dintre membrii cei mai proeminenţi ai familiei Kennedy implicaţi în politică, fiind totodată considerat un stindard al liberalismului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici