Câteva sfaturi vitale pentru actorii care participă în premieră la gala Oscarurilor

Cineaştii care au primit în acest an prima lor nominalizare la premiul Oscar şi care vor fi prezenţi, în premieră, la gala de decernare a acestor distincţii trebuie să ţină cont de o serie de detalii importante, potrivit jurnalistului Timothy M. Gray, editorialist la revista Variety.

23 afișări
Imaginea articolului Câteva sfaturi vitale pentru actorii care participă în premieră la gala Oscarurilor

Câteva sfaturi vitale pentru actorii care participă în premieră la gala Oscarurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gala premiilor Oscar va avea loc la Kodak Theater din Los Angeles, pe 7 martie. Pentru cei care au mai participat în trecut la acest eveniment, nu este nevoie de nicio explicaţie suplimentară, însă pentru aceia pentru care gala Oscarurilor reprezintă o premieră, niciun sfat nu ar putea fi de prisos.

- Luaţi cu dumneavoastră o gustare: Plecaţi de acasă în jurul orei 14.30 şi vor trece cel puţin şapte ore până la masa următoare. Batoanele cu proteine şi amestecurile de fructe deshidratate reprezintă o sursă bună de energie pentru creier. Evitaţi alcoolul. Dacă veţi câştiga, nu v-aţi dori să urcaţi pe scenă uşor ameţit.

- Uşuraţi sarcina agenţilor de securitate: Dacă veniţi la gala Oscarurilor cu automobilul propriu, ar trebui să fiţi conştient de faptul că agenţii de securitate sunt persoane extrem de democratice, care vor inspecta toate automobilele cu acelaşi profesionalism. Cu alte cuvinte, ar fi indicat să faceţi ordine în portbagaj înainte de a ajunge la Kodak Theater.

- Continuaţi să respiraţi: Inspiraţi pe nas şi expiraţi pe gură. Concentraţi-vă asupra acestui stil de respiraţie. Deşi sună ca un sfat perimat, el vă va ajuta să vă calmaţi în momentele marcate de stres.

- Luaţi cu dumneavoastră câteva tablete mentolate: Dacă vi se usucă gâtul şi gura, puteţi să vi le rehidrataţi cu ajutorul unor dropsuri sau tablete mentolate. În teorie, puteţi foarte bine să beţi şi câteva pahare de apă, însă acest lucru ar putea genera câteva complicaţii (cozile lungi de la toaletă din timpul pauzelor publicitare pot fi uneori intimidante). În niciun caz să nu folosiţi gumă de mestecat. Guma de mestecat este potrivită pentru a asista la un meci de baschet, însă e uimitor cum buna impresie făcută de un costum sau de o rochie elegantă poate să dispară în doar câteva secunde, dacă o cameră de filmat vă surprinde în timp ce mestecaţi cu ardoare gumă de mestecat, în timp ce sunteţi adâncit în gânduri.

- Pregătiţi un discurs: Ingrid Bergman, Sally Field şi Cuba Gooding Jr. au ţinut discursuri de mulţumire memorabile, care au părut spontane. Însă acestea au fost doar trei cazuri, de-a lungul unei istorii de 81 de ani. Mulţi dintre spectatori sau telespectatori au uitat (sau au reuşit să îşi şteargă din memorie) numeroasele discursuri nereuşite ale acelor persoane care au urcat pe scenă şi au ţinut discursuri incoerente şi lipsite de fluenţă, deoarece nu au pregătit un discurs de acceptare a premiului, folosind invariabil pretext plictisitor ("Nu am crezut că voi câştiga").

- Din nou, pregătiţi un discurs: Cu alte cuvinte, nu trebuie să alcătuiţi o listă de mulţumire. E ceva plictisitor, dar şi autodistructiv. Dacă numiţi 30 de nume, vor exista întotdeauna persoanele cu numerele 31 şi 32 care se vor simţi neglijate. Cu ocazia banchetului organizat de Academia de film americană în onoarea nominalizaţilor la premiile Oscar, Bill Mechanic, unul dintre producătorii evenimentului, a lansat un avertisment împotriva acestui tip de discurs recitativ, spunând că este "partea din spectacol pe care toată lumea o urăşte cel mai mult". În al doilea rând, dacă aţi câştigat deja un premiu în acest sezon, încercaţi să veniţi cu un discurs diferit la gala Oscarurilor.

Dacă spectatorii au văzut deja un anumit star ţinând această "litanie" de mulţumiri cu ocazia Globurilor de Aur, a premiilor BAFTA sau a altor premii importante de la Hollywood, cu siguranţă nu şi-ar dori să îl asculte spunând din nou aceleaşi lucruri.

Un discurs diferit pentru fiecare premiu reprezintă soluţia ideală. Puteţi vorbi despre ceea ce înseamnă pentru dumneavoastră să lucraţi în acest domeniu, oferind cu această ocazie idei, sfaturi sau cuvinte pline de inspiraţie pentru persoanele mai tinere, sau puteţi vorbi despre ce înseamnă pentru dumneavoastră faptul că aţi fost premiat după o carieră atât de lungă (sau scurtă), sau puteţi mulţumi acelei persoane care v-a schimbat cariera (un părinte, un profesor sau oricare alt mentor).

- Păstraţi-vă o perspectivă justă asupra evenimentului: În urmă cu câţiva ani, semnatarul acestui articol a fost nominalizat la un premiu pentru jurnalism. El a mărturisit cu sinceritate că nu auzise până atunci de acel premiu şi nici de organizaţia care îl decerna. Din aceste motive, Timothy M. Gray a declarat că se simţea, înainte de a participa la acea gală, mulţumit, dar complet detaşat. Însă după ce a ajuns la acea ceremonie, jurnalistul american a constatat că toate discuţiile din sală gravitau în jurul acelui premiu şi a importanţei sale, iar în momentul în care organizatorii au anunţat categoria la care a fost nominalizat, inima lui pulsa cu un ritm nebunesc, realizând că trecuse, fără să îşi dea seama, de la "vreau să câştig", la "TREBUIE să câştig". Timothy M. Gray nu a câştigat acel premiu şi acest lucru l-a făcut "să cadă de sus", simţind că existenţa lui a fost distrusă. În dimineaţa următoare, Timothy M. Gray a mărturisit că nu-i venea să creadă cum a putut să cadă în această capcană şi că nu înţelegea cum a putut să treacă atât de repede de la indiferenţa relativ flatantă la acel sentiment copleşitor de dezamăgire.

În opinia sa, gala premiilor Oscar are o putere specială asupra actorilor, regizorilor şi scenariştilor nominalizaţi, posedând un fel de capacitate specială care anulează orice sens al logicii şi al priorităţilor.

Acesta este motivul pentru care jurnalistul american îi sfătuieşte pe toţi nominalizaţii la Oscar să meargă la gala de pe 7 martie, să se distreze, să se bucure de realizările lor, dar să încerce, totodată, să îşi păstreze o perspectivă justă asupra evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici