Catherine Deneuve, fluierată copios de publicul italian

Actriţa Catherine Deneuve a fost fluierată copios de publicul italian, miercuri seară, în timpul unui festival cultural din Toscana, spectatorii fiind iritaţi de faptul că textul rostit de aceasta era, în principal, în limba franceză, potrivit presei italiene, citată de AFP.

33 afișări
Imaginea articolului Catherine Deneuve, fluierată copios de publicul italian

Catherine Deneuve, fluierată copios de publicul italian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul italian Michele Placido

Spectatorii nemulţumiţi au obţinut din partea organizatorilor promisiunea că vor fi despăgubiţi. De altfel, organizatorii au fost nevoiţi să facă apel la poliţia locală pentru a calma spiritele.

La finalul lecturii textului "Je me souviens", de Georges Perec, susţinută de actriţa franceză Catherine Deneuve şi de actorul italian Michele Placido, spectacol prezentat în avanpremieră mondială la cea de-a 30-a ediţie a festivalului La Versiliana de Lucques, spectatorii prezenţi, fără îndoială derutaţi de faptul că piesa a fost scrisă majoritar în limba franceză, au început să fluiere şi să protesteze zgomotos.

"Hoţilor... daţi-ne banii înapoi!", au strigat aproximativ 200 de spectatori care s-au grupat în faţa caselor de bilete, făcând astfel necesară intervenţia forţelor de ordine.

Oamenii nu au acceptat să plece decât după ce organizatorii le-au propus să asiste, gratuit, la un alt spectacol inclus în festival.

"Poate Catherine Deneuve ar trebui să facă un efort şi să joace în limba italiană în timpul viitoarelor reprezentaţii, dacă un sistem de subtitrare nu este disponibil", a declarat colegul ei de scenă Michele Placido, intervievat, joi, de postul de televiziune Sky.

Prezentat ca o succesiune de amintiri, însoţite de cântece şi de imagini din anii '50, '60 şi '70, acest spectacol, cu o durată de 40 de minute, prezentat în limbile franceză şi italiană, a fost regizat de Renato Giordano şi se dorea a fi o satiră, prezentată în forma unui omagiu adus celebrei actriţe franceze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici