Câţi centimetri au tocurile perfecte. Celebrul creator Manolo Blahnik dă sfaturi avizate femeilor: "Am văzut atâta gunoi în jur"

Celebrul creator de pantofi Manolo Blahnik spune că tocurile perfecte au 5 centimetri, aceasta fiind înălţimea care îi permite unei femei să păşească fără efort şi să aibă o mişcare naturală a corpului, potrivit contactmusic.net.

2457 afișări
Imaginea articolului Câţi centimetri au tocurile perfecte. Celebrul creator Manolo Blahnik dă sfaturi avizate femeilor:  "Am văzut atâta gunoi în jur"

Câţi centimetri au tocurile perfecte. Celebrul creator de pantofi Manolo Blahnik, dă sfaturi avizate femeilor: "Am văzut atâta gunoi în jur"

Designerul spune că nu a văzut "niciodată" pantofi care să se compare, din punctul de vedere al calităţii, cu cei pe care îi creează el, că este mult "gunoi în jur" în ceea ce priveşte încălţămintea şi că înălţimea ideală a unui toc este mică, astfel încât să permită corpului să se mişte natural.

"Doamne, am văzut atâta gunoi în jur, atât de mulţi pantofi oribili. Există un pantof Balenciaga care seamănă cu un cal. Nu, nu cu un cal, caii sunt superbi. Seamănă cu un animal monstruos. Oribil", a declarat acesta pentru publicaţia The Times.

"Am văzut (la alţi designeri, n.r.) toţi pantofii pe care i-am creat în ultimii zece ani. Exact ca ai mei, dar nu ai mei", a mai spus acesta.

"50 de milimetri este tocul ideal. Este uşor să păşeşti şi încă ai acea mişcare naturală a corpului", este de părere Blahnik.

Acesta şi-a mai exprimat speranţa ca mănuşile să revină din nou în tendinţe. "Aparţin unei alte epoci. Alt tip de educaţie. Altă clasă socială. Nu ştiu cum se numeşte asta", a declarat Blahnik.

Spaniolul Manuel "Manolo" Blahnik Rodríguez, în vârstă de 76 de ani, este un designer de pantofi extrem de celebru, fondatorul brandului care îi poartă numele. Creaţiile sale exclusiviste sunt purtate de vedete din lumea întreagă, precum ducesa Meghan de Sussex şi Sarah Jessica Parker, starul serialului "Sex And The City".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici