CBS scapă de amendă în cazul sânului dezgolit al lui Janet Jackson (Video)

Televiziunea americană CBS a câştigat, în justiţie, apelul la decizia Comisiei Federale a Comunicaţiilor de a plăti o amendă de 550.000 de dolari pentru că a arătat sânul dezgolit al lui Janet Jacskon în timpul pauzei de la Super Bowl din 2004.

19 afișări
Imaginea articolului CBS scapă de amendă în cazul sânului dezgolit al lui Janet Jackson (Video)

CBS scapă de amendă în cazul sânului dezgolit al lui Janet Jackson (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

După patru ani de la incident, trei judecători de la un tribunal federal din Philadelphia, Pennsylvania, au anulat amenda de 550.000 de dolari dată în septembrie 2004 postului american de televiziune CBS de Comisia Federală a Comunicaţiilor (FCC).

"FCC nu poate da o amendă postului CBS pe motiv că ar fi responsabil de acţiunile lui Janet Jackson", a estimat tribunalul.

Janet Jackson şi-a expus sânul în timpul unui dans cu Justin Timberlake, la pauza finalei Super Bowl, urmărită de aproximativ 90 de milioane de spectatori. Incidentul, pus de Timberlake pe seama unei "greşeli de fabricaţie" a costumului lui Janet, a stârnit peste 540.000 de plângeri de la telespectatori.

CBS şi-a cerut scuze pentru episodul "nepotrivit şi neprevăzut" şi a instituit un decalaj în transmisiunile sale în direct pentru a preveni asemenea incidente.

După incidentul de la Super Bowl, radiodifuzorii americani au fost presaţi să aibă grijă de decenţa materialelor pe care le difuzează.

Tribunalul a considerat că decizia FCC a fost "arbitrară şi capricioasă", incidentul, care a durat câteva secunde, neputând fi împiedicat de postul de televiziune.

"Prezentarea unei scene indecente prevăzute într-un scenariu sau program înregistrat ar fi demonstrat vinovăţia", au explicat judecătorii, indicând faptul că programul CBS a fost transmis în direct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici