Ce au descoperit medicii după ce doi nou-născuţi au ajuns la spital cu simptome neobişnuite. Riscurile de infectare sunt în creştere

Doi nou-născuţi din Statele Unite au manifestat simptome neobişnuite pentru vârsta lor după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Specialiştii consideră că este un semn al creşterii infecţiilor în rândul bebeluşilor, conform CNN.

1600 afișări
Imaginea articolului Ce au descoperit medicii după ce doi nou-născuţi au ajuns la spital cu simptome neobişnuite. Riscurile de infectare sunt în creştere

Căpuşele, o ameninţare pentru nou-născuţi. Riscurile de infectare sunt în continuă creştere, spun specialiştii

O publicaţie medicală a pediatrilor americani a comunicat cazul a doi nou-născuţi diagnosticaţi cu boli neobişnuite pentru vârsta lor după ce au fost muşcaţi de căpuşe.

Micuţii, un băieţel şi o fetiţă, au fost transportaţi la cele mai apropiate spitale din New York după ce au manifestat simptome similare ale infecţiei, precum erupţiile cutanate şi febra.

Doctorii care au tratat bebeluşii au constatat însă cu surprindere că pacienţii sufereau şi de anemie, având în ambele cazuri o rată crescută a bătăilor inimii şi un număr de trombocite scăzut sub limitele normale. Medicii de la cele două spitale pentru copii din New York au stabilit acelaşi diagnostic şi au comunicat că, în urma muşcăturilor de căpuşă, micuţii au contactat o infecţie deosebit de rară pentru o asemenea vârstă, a relatat CNN.

Conform centrelor medicale specializate din Statele Unite ale Americii, boala Lyme şi alte afecţiuni provocate de căpuşe ameninţă sănătatea oamenilor cu o frecvenţă în continuă creştere. Numărul cazurilor raportate a crescut de la peste 48.000 în 2016 la aproximativ 60.000 în decurs de numai un an. De asemenea, au fost descoperite noi specii de germeni transmişi de căpuşe care cresc riscurile la care se expun oamenii zi de zi.

Referitor la situaţia bebeluşilor internaţi, medical pediatru Andrew Handel din New York a menţionat că „cele două cazuri particulare nu fac decât să subilinieze gradul la care s-au extins aceste insecte purtătoare de boli”. A mai adăugat că „răspândirea căpuşelor în comunităţile de pretutindeni provoacă o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate” care dezvoltă boli din ce în ce mai diverse.

Dezvoltarea  suburbiilor în zonele împădurite ar putea fi una dintre cauzele răspândirii extensive a căpuşelor, întrucât insectele iau contact mult mai uşor cu animalele purtătore de boli pe care le transmit ulterior oamenilor, au mai spus specialiştii.

În ultima perioadă s-au mai înregistrat şi alte cazuri de boli transmise pe această cale bebeluşilor, dintre care unii nu trecuseră încă de şase săptămâni de viaţă. Aceştia aveau febră, vărsături şi îşi pierduseră apetitul. Rezultatele de laborator adaugă pe lista simptomelor şi anemia sau nivelul scăzut al trombocitelor. Aceste infecţii provocate de căpuşe pot fi deosebit de grave la vârste atât de mici şi pot fi urmate de complicaţii serioase, cu atât mai mult cu cât nu există un tratament anume.

Riscurile de a lua contact cu aceste infecţii sunt mai ridicate în cazul copiilor care petrec mult timp în aer liber, de aceea medicii recomandă ca părinţii să fie vigilenţi şi să verifice mereu dacă micuţii lor nu au fost cumva muşcaţi de căpuşe. De asemenea, familiile care au animale de companie trebuie să manifeste atenţie sporită la aceste probleme, completează ei. Deşi astfel de cazuri sunt rare la nou-născuţi, doctorii consideră că părinţii trebuie să fie informaţi şi să vegheze constant asupra sănătăţii copiilor lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici