Ce credeau cu adevarat Steve Jobs şi Bill Gates unul despre celălalt

Ca parteneri şi rivali, au construit industria computerelor în două stiluri total diferite. Jobs era un puşti de clasă mijlocie din California, care ţinea sub control toate produsele şi punea accent deosebit pe design. Bill Gates provenea dintr-o familie înstărită din Washington, pe care nu-l interesa foarte mult designul produselor sale.

839 afișări
Imaginea articolului Ce credeau cu adevarat Steve Jobs şi Bill Gates unul despre celălalt

Ce credeau cu adevarat Steve Jobs şi Bill Gates unul despre celălalt (Imagine: Mediafax Foto)

"Fiecare se credea mai deştept decât celălalt, dar Steve l-a tratat întotdeauna pe Bill ca fiindu-i inferior, în special atunci când venea vorba despre gust şi stil. Iar Bill se uita de sus la Steve, pentru că acesta nu se pricepea la programare", i-a povestit un fost angajat al Macintosh biografului lui Steve Jobs, Walter Isaacson.

Iată câteva selecţii din biografia lui Steve Jobs, scrisă de Walter Isaacson, unele dintre cele mai elocvente exemple despre relaţia dintre cei doi şi despre ceea ce gândea fiecare despre celălalt.

Bill Gates despre Steve Jobs:

- Steve Jobs era "fundamental ciudat şi imperfect pentru o fiinţă umană"

- "Nu ştia mare lucru despre tehnologie, dar avea un instinct extraordinar pentru lucrurile care urmau să prindă la public"

- Cand Apple se gândea să cumpere NeXT, Gates i-a spus lui Amelio, fost executiv la compania lui Jobs: "Nu întelegi că Steve Jobs nu ştie nimic despre tehnologie? Este doar un om de vânzări foarte bun. Nu ştie nimic despre inginerie şi 99% din ceea ce spune şi gândeşte este greşit. De ce Dumnezeu să cumpăraţi gunoiul ăla?"

Află ce gândeau cu adevărat Steve Jobs şi Bill Gates unul despre celălalt pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici