Ce va face Angela Merkel după ce va ieşi la pensie? Imaginea acesteia în romanul "Miss Merkel"

  • Angelei Merkel îi place să facă supă de cartofi şi prăjitură cu prune.
  • Acestea sunt feluri de mâncare tipice în Germania în lunile de toamnă, dar ea nu va avea timp să le pregătească prea curând pentru că, după alegeri, cancelarul nu şi-a terminat îndatoririle.
  • Ea va rămâne în funcţie într-un rol de interimat până la formarea noului guvern.
1490 afișări
Imaginea articolului Ce va face Angela Merkel după ce va ieşi la pensie? Imaginea acesteia în romanul "Miss Merkel"

Ce va face Angela Merkel după ce va ieşi la pensie? Imaginea acesteia în romanul "Miss Merkel"

În timpul unei vizite la Washington în luna iulie, Angela Merkel a fost întrebată cum îşi imaginează pensionarea. Deşi răspunsese evaziv la această întrebare şi cu alte ocazii, de data aceasta a lăsat să se înţeleagă că va lua mai întâi o pauză şi nu va accepta nicio invitaţie.
 
Ea a trebuit să accepte că sarcinile sale anterioare vor fi "acum îndeplinite de altcineva", a spus ea, adăugând: „Cred că îmi va plăcea foarte mult acest lucru".
 
În timpul liber din noua etapă a vieţii sale, ea se gândeşte la "ceea ce mă interesează cu adevărat". În ultimii 16 ani, a avut puţin timp pentru a face acest lucru. Cu un zâmbet răutăcios, cancelarul a adăugat: „După aceea, poate că voi încerca să citesc ceva, apoi ochii vor începe să mi se închidă pentru că sunt obosită, apoi voi trage un pui de somn, iar apoi vom vedea unde voi apărea”.
 
Scriitorul David Safier crede că fără programul ei încărcat Angela Merkel se va plictisi repede. În romanul său poliţist uşor de citit "Miss Merkel", fostul cancelar se luptă cu viaţa liniştită de la ţară după ce s-a mutat în casa sa de vacanţă din Brandenburg. Plimbările şi coacerea prăjiturilor nu o pot ţine ocupată prea mult timp. În spiritul poveştilor poliţiste cu Miss Marple ale scriitoarei britanice Agatha Christie, Safier o pune pe Merkel să dea peste un caz de crimă şi să se implice în anchetă, potrivit DW.
 
Angela Merkel a împlinit 67 de ani pe 17 iulie. În calitate de cancelar, ea câştigă 25.000 de euro pe lună. În plus, ea câştigă aproximativ 10.000 de euro pentru rolul său de membru al Bundestagului, o funcţie pe care o exercită de peste 30 de ani. Când Merkel va înceta să mai lucreze, ea va continua să primească salariul integral timp de trei luni, apoi o indemnizaţie tranzitorie de jumătate din salariu timp de maximum 21 de luni.
 
Angela Merkel poate conta pe o pensie de aproximativ 15.000 de euro pe lună. În plus, ea are dreptul la securitate personală şi la o maşină oficială cu şofer pentru tot restul vieţii. De asemenea, ea are dreptul la un birou în incinta Bundestagului din Berlin, inclusiv la un birou de conducere, doi consilieri şi o secretară.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici