Cea de-a 66-a ediţie a galei premiilor BAFTA va avea loc pe 10 februarie 2013

Cea de-a 66-a ediţie a galei premiilor Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA) va avea loc pe 10 februarie 2013, la Royal Opera House din Londra, informează academia pe site-ul oficial.

52 afișări
Imaginea articolului Cea de-a 66-a ediţie a galei premiilor BAFTA va avea loc pe 10 februarie 2013

Cea de-a 66-a ediţie a galei premiilor BAFTA va avea loc pe 10 februarie 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul va fi difuzat de BBC.

Anul acesta, lungmetrajul mut "The Artist" a fost marele câştigător la gala premiilor Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA), obţinând şapte trofee, printre care cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius) şi cel mai bun actor (Jean Dujardin).

Pe de altă parte, filmul britanic de spionaj inspirat din epoca Războiului Rece "Tinker Tailor Soldier Spy", care a fost nominalizat la 11 categorii, a câştigat trofeul pentru "cel mai bun lungmetraj britanic", în timp ce Peter Straughan şi Bridget O'Connor, care au scris scenariul acestei pelicule, au primit distincţia pentru "cel mai bun scenariu adaptat".

Confirmând aşteptările specialiştilor din industria cinematografică, Meryl Streep a fost desemnată câştigătoare la categoria "cea mai bună actriţă", pentru rolul principal din pelicula "The Iron Lady", în care actriţa americană o interpretează pe Margaret Thatcher, fostul premier al Marii Britanii.

Octavia Spencer a primit premiul pentru "cea mai bună actriţă în rol secundar", pentru prestaţia sa din "Culoarea sentimentelor/ The Help", în timp ce Christopher Plummer a fost desemnat "cel mai bun actor în rol secundar", pentru rolul interpretat în "Beginners".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici