Cea mai bătrână oaie din lume a murit din cauza caniculei

Cea mai bătrână oaie din lume, potrivit Guinness Book, a murit la vârsta de 23 de ani şi şase luni, din cauza unui puternic val de căldură care afectează sud-estul Australiei, a anunţat, marţi, proprietarul acestui animal.

279 afișări
Imaginea articolului Cea mai bătrână oaie din lume a murit din cauza caniculei

Cea mai bătrână oaie din lume a murit din cauza caniculei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ciuda eforturilor făcute pentru a o ajuta să suporte temperaturile ridicate, oaia Lucky a murit la vârsta de 23 de ani, şase luni şi 28 de zile, la o fermă din statul australian Victoria, a precizat proprietarul ei, Delrae Westgarth.

Lucky ajunsese până la o vârstă neobişnuit de mare pentru o specie de animale a cărei speranţă de viaţă medie este de 10 - 12 ani.

"Am dus-o în şopronul unde a crescut, unde am instalat un aparat de aer condiţionat pentru a o ajuta să reziste, dar, din păcate, ea nu va mai împlini 23 de ani şi şapte luni", a declarat Delrae Westgarth pentru postul de televiziune ABC.

Lucky a intrat în Guinness Book în septembrie 2007, la vârsta de 21 de ani, cinci luni şi trei zile. În satul ei natal, Lake-Bolac, unde trăiesc aproximativ 250 de persoane, Lucky devenise o adevărată celebritate.

Lucky, care a fost înmormântată la rădăcina pomului ei preferat, a fost hrănită cu biberonul în primele luni de viaţă, deoarece mama ei a abandonat-o la naştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici