Cea mai mare sculptură stilizată din lume a unei păsări, pe vârful unui munte

  • Cea mai mare sculptură din lume a unei păsări se află în Parcul Naţional Jatayu din Kerala (India).
  • Legenda din spatele impresionantei sculpturi este una surprinzătoare.
16665 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare sculptură stilizată din lume a unei păsări, pe vârful unui munte
Sculptura masivă înfăţişează o pasăre legendară: Jatayu. Pasărea apare în epopeea Ramayana, cel mai lung poem din Antichitate, cu peste 24.000 de versuri. 
 
Sculptura are 21 metri înălţime, 61 de metri lungime şi 46 de metri lăţime. Se întinde pe 1.400 metri pătraţi pe vârful unui munte din Kerala (India).
 
Penele păsării sunt extrem de stilizate, iar ghearele, impresionant lucrate. „Creatorul” păsării este Rajiv Anchal. 

Povestea din spatele sculpturii

Jatayu este o pasăre nobilă, de origine divină. Şi-a pierdut aripa şi a căzut pe pământ în timp ce se lupta cu Ravana, Regele Demonilor (avea zece capete şi 20 de braţe), pentru a o salva pe o tânără femeie, Sitha, ce fusese răpită de acesta.   
 
Platoul pe care se află sculptura păsării este deschis turiştilor. 

 

Penele păsării sunt extrem de stilizate şi ghearele sunt impresionant lucrate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici