Cel mai bun RESTAURANT din lume, în 2013: "A obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile şi tehnicile sale de vârf"

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca din oraşul Girona, deţinut de cei trei fraţi Roca, a fost desemnat, luni, cel mai bun restaurant din lume, într-un top care include alte 50 de stabilimente de lux, alcătuit de revista britanică Restaurant.

1305 afișări
Imaginea articolului Cel mai bun RESTAURANT din lume, în 2013: "A obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile şi tehnicile sale de vârf"

Cel mai bun RESTAURANT din lume, în 2013: "A obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile sale"

"După ce a petrecut doi ani pe locul al doilea în acest top, El Celler de Can Roca a făcut schimb de locuri cu restaurantul Noma din Danemarca, care s-a aflat în fruntea clasamentului în ultimii trei ani", au anunţat organizatorii.

Restaurantul Noma din Copenhaga a trecut printr-un moment stânjenitor în luna februarie, când 63 de persoane au suferit intoxicaţii alimentare după ce au luat masa în acest restaurant.

Restaurantul fraţilor Roca - notat cu trei stele în ghidul Michelin -, în care Joan coordonează activitatea din bucătărie, Jordi este patiser, iar Josep este maestru somelier, "a obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile sale de preparate catalane şi tehnici de vârf, dar şi pentru pasiunea sa pentru ospitalitate", au afirmat editorii revistei Restaurant.

Cei trei fraţi Roca au fost prezenţi luni la Londra pentru a-şi prezenta "gastrOpera", denumită "Visul", o experienţă multisenzorială oferită săptămâna viitoare unui număr restrâns de persoane, la Barcelona, care combină 12 piese muzicale, 12 videoclipuri şi 12 preparate culinare, create special pentru această ocazie, cu 12 vinuri - câte unul pentru fiecare act al acestui proiect.

Pe locul al treilea în topul celor mai bune restaurante din lume se află restaurantul italian avangardist L'Osteria Francescana, deţinut de Massimo Bottura, în oraşul Modena.

Pe locul al patrulea s-a clasat un alt restaurant spaniol, Mugaritz, coordonat de maestrul bucătar Andoni Luis Aduriz, în Errenteria din Ţara Bascilor.

Gastronomia americană, considerată "o forţă culinară internaţională cheie", este reprezentată prin restaurantul Eleven Madison Park din New York, clasat pe locul al cincilea.

Cu şase restaurante incluse în Top50, Franţa este ţara cel mai bine reprezentată, la egalitate cu Statele Unite, însă, spre deosebire de aceasta, Franţa nu se află în Top 10. Cel mai bine clasat restaurant francez este L'Arpège din Paris, situat pe locul al 16-lea.

Maestrul bucătar Alain Ducasse a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră - Lifetime Achievement Award.

Cel mai bun chef din 2013 a fost desemnat Grant Achatz de la restaurantul Alinea din Chicago.

Italia a fost şi ea reprezentată, graţie atribuirii premiului pentru cel mai bun chef femeie din lume Nadiei Santini de la restaurantul Dal Pecatore din oraşul Canneto sull'Oglio din Lombardia (nordul Italiei).

Premiul One to Watch, acordat celui mai promiţător restaurant din lume, a revenit restaurantului The Test Kitchen din oraşul sud-african Cape Town, coordonat de maestrul bucătar britanic Luke Dale-Roberts.

America de Sud are şi ea un reprezentant în Top 10 - restaurantul D.O.M. din Sao Paulo, coordonat de Alex Atala, clasat pe locul al şaselea.

Cel mai bine clasat restaurant din Asia este Narisawa din Tokyo, aflat pe poziţia a 20-a.

Clasamentul celor mai bune restaurante din lume a fost realizat pe baza voturilor exprimate de peste 900 de maeştri bucătari, critici culinari şi experţi în gastronomie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici