Cel mai îngust hotel din lume măsoară doar 2,8 metri lăţime şi are cinci etaje

  • PituRooms, denumit "cel mai îngust hotel din lume", reprezintă o inovaţie arhitecturală semnată de Ary Indra în oraşul său natal Salatiga, provincia Java Centrală, Indonezia, cu o lăţime de doar 2,8 metri şi cinci etaje.
  • Deschis în decembrie 2022, PituRooms nu doar că oferă o experienţă unică oaspeţilor săi, ci reprezintă o iniţiativă menită de a atrage atenţia internaţională asupra Salatigăi, un oraş relativ necunoscut străinilor, dar şi să promoveze turismul care implică activ comunităţile locale.
1743 afișări
Imaginea articolului Cel mai îngust hotel din lume măsoară doar 2,8 metri lăţime şi are cinci etaje

Sursa foto: piturooms.com

Ary Indra, arhitect originar din Salatiga, Java Centrală, Indonezia a revenit la oraşul său natal pentru a crea un proiect inovator care atrage atenţia la nivel mondial - PituRooms, "cel mai îngust hotel din lume". Indra, cu o carieră anterioară în Jakarta şi Singapore, a găsit un teren neutilizat datorită dimensiunilor sale neobişnuite şi a transformat acest spaţiu într-un hotel cu şapte camere, măsurând doar 2,8 metri în lăţime, relatează CNN.

Localitatea Salatiga se află la aproximativ 530 de kilometri sud-est de Jakarta şi este în mare parte necunoscută de străinii care se îndreaptă spre Yogyakarta, Surabaya sau spre insula vecină, Bali, pentru a-şi petrece vacanţa.

Hotelul inedit are cinci etaje, iar fiecare cameră oferă un spaţiu eficient din punct de vedere al dimensiunilor, dar şi o experienţă distinctă, datorită artei locale şi designului interior. Deschis în decembrie 2022, PituRooms a devenit rapid un punct de atracţie local, reprezentând o inovaţie arhitecturală dar şi un efort de a aduce o atenţie bine meritată oraşului Salatiga.

Indra subliniază faptul că PituRooms nu este doar un hotel, este o platformă pentru a genera un turism diferit, care implică în mod activ comunităţile locale. Cu doar aproximativ cinci procente de oaspeţi non-indonezieni, acest proiect este o încercare de a schimba perspectiva asupra oraşului natal al arhitectului. Cu un restaurant pe acoperiş şi planuri de a găzdui evenimente şi expoziţii de artă, hotelul îşi propune să ofere o experienţă unică în Salatiga, un oraş relativ necunoscut străinilor, dar apreciat pentru toleranţa sa, mâncarea excelentă şi infrastructura de calitate.

PituRooms nu este doar despre dimensiuni restrânse, ci şi despre transformarea acestei limitări într-un punct forte. Indra speră că acesta este doar începutul, deschizând calea pentru mai multe proiecte care să sublinieze diversitatea şi bogăţia culturală a oraşului său natal. Salatiga, situat la poalele Muntelui Merbabu, oferă o privelişte frumoasă pentru oaspeţii PituRooms, întărind experienţa unică pe care acest hotel o aduce în peisajul turistic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici