Cel mai lung pod pietonal din lume, inaugurat în Elveţia, cu vedere la spectaculosul Matterhorn | VIDEO

Un pod de aproape 500 de metri lungime, considerat "cel mai lung" pod pietonal suspendat din lume, a fost inaugurat lângă oraşul eleveţian Zermatt.

9295 afișări
Imaginea articolului Cel mai lung pod pietonal din lume, inaugurat în Elveţia, cu vedere la spectaculosul Matterhorn | VIDEO

Imagini spectaculoase: Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, inaugurat în Elveţia, cu vedere la vestitul Matterhorn

Europabrücke (Podul Europei) înlocuieşte podul anterior distrus de pietrele care au căzut peste el. Are 494 m lungime şi este suspendat la 85 m deasupra râului Grabengufer, scrie BBC.

Consiliul turismului din Zermatt susţine că este cel mai lung pod pietonal din lume. Mai există un pod de 405 m, în Reutte, Austria, suspendat la 110 m înălţime. 

Noul pod înseamnă şi opt tone de cabluri şi este echipat cu un sistem anti-balans.

Face parte dintr-un traseu de drumeţie, de două zile, între Zermatt şi Grächen, în sudul Elveţiei, cu vedere la spectaculosul munte Matterhorn, aflat la 4478 m altitudine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici