Cel mai mic bebeluş din lume s-a născut prematur şi nu cântărea mai mult decât un măr. Cum este micuţul acum

  • Bebeluşul, considerat cel mai mic din lume pentru a supravieţui naşterii premature, a fost externat după 13 luni.
  • Când Kwek Yu Xuan s-a născut pe 9 iunie anul trecut, la Spitalul Naţional Universitar (NUH), micuţa cântărea doar 212 grame, o greutate asemănătoare unui măr.
  • Aceasta s-a născut cu aproximativ patru luni mai devreme, iar medicii se aşteptau ca greutatea ei să fie de cel puţin 400g.
3905 afișări
Imaginea articolului Cel mai mic bebeluş din lume s-a născut prematur şi nu cântărea mai mult decât un măr. Cum este micuţul acum

Cel mai mic bebeluş din lume s-a născut prematur şi nu cântărea mai mult decât un măr. Cum este micuţul acum

După ce a fost îngrijită 13 luni în spital, micuţa a fost externată. Se crede că este cel mai mic copil din lume care a supravieţuit unei naşteri premature, potrivit The Straits Time.

„După 22 de ani de asistenţă medicală, nu am văzut un nou-născut atât de mic”, a declarat Zhang Suhe, asistenta medicală de pe secţia de neonatologie.

Bebeluşii ca Yu Xuan, care se nasc cu aproximativ patru luni mai devreme, au o rată de supravieţuire de aproximativ 70%, potrivit NUH, iar cei mai mulţi ar fi externaţi după patru până la şase luni. Dar, din cauza dimensiunilor sale extrem de mici, Yu Xuan a petrecut 13 luni în spital.

Naşterea bebeluşei a venit în mod neaşteptat pentru părinţii ei, Kwek Wee Liang şi Wong Mei Ling, ambii în vârstă de 35 de ani, din Singapore.

„Nu mă aşteptam să nasc atât de repede şi am fost foarte trişti că Yu Xuan s-a născut atât de mică. Dar, din cauza stării mele, nu am avut de ales. Sperăm doar că va continua să crească (şi să fie sănătoasă)", a adăugat mama bebeluşei, Wong Mei Ling.

Dr. Yvonne Ng, consultant senior pe secţia de neonatologie, a declarat: „Îngrijirea ei zilnică a fost esenţială, mai ales în primele două săptămâni de viaţă... A trebuit să inovăm şi să găsim câteva metode improvizate pentru a face faţă unui bebeluş atât de mic”.

După 13 luni de spitalizare, starea ei este cu totul alta. Bebeluşa cântărea aproximativ 6,3 kg când a fost externată, pe 9 iulie.

Deşi Yu Xuan, acum în vârstă de 14 luni, are încă boli pulmonare cronice şi necesită ventilator pentru asistenţă cu oxigen, ea poate să se întoarcă singură de pe o parte pe alta şi învaţă să se hrănească din biberonul.
 
La externare, spitalul a emis factura în valoare de 200.000 de dolari, sumă care a fost achitată cu ajutorul unei campanii de strângere de fonduri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici