Cel mai PROST videoclip de pe internet? Parodia la "Gangnam Style" făcută de un întreg liceu, criticată de sute de mii de oameni - VIDEO

În scurt timp de la lansare, a devenit o senzaţie în lumea întreagă, iar în mai puţin de jumătate de an a devenit clipul cu cele mai multe vizualizări pe YouTube, apropiindu-se vertiginos de 1 miliard de click-uri. Acum, "Gangnam Style" al cântăreţului sud-coreean Psy a atins un nou record, generând ceea ce este considerat cel mai prost videoclip din istoria Internetului, o parodie a clipului original interpretată şi editată de o elevă de liceu.

1319 afișări
Imaginea articolului Cel mai PROST videoclip de pe internet? Parodia la "Gangnam Style" făcută de un întreg liceu, criticată de sute de mii de oameni - VIDEO

Cel mai PROST videoclip de pe internet? Parodia la "Gangnam Style" făcută de un întreg liceu, criticată de sute de mii de oameni (Imagine: captură video)

Materialul video de patru minute arată diverse imagini editate cu elevi şi profesori ai liceului Garden Spot din Pennsylvania, Statele Unite, imitând mişcările deja legendare ale entertainerului sud-coreean, pe fondul melodiei cântate de o elevă a liceului.

Nu numai că aceasta a schimbat numele şi versurile hitului, clipul primind numele "Spartan High School Style", dar a hotărât şi să îl cânte ea însăşi, "atât de fals şi dezacordat", încât oricine s-ar putea întreba dacă a auzit vreodată, de fapt, versiunea originală, scrie Daily Mail.

Publicat pe YouTube în urmă cu aproape trei săptămâni, clipul a adunat peste 885.000 de vizualizări, devenind viral. Elevii liceului Garden Spot sunt acompaniaţi de mai mulţi profesori, antrenori şi angajatul unei cantine, acesta apărând drept starul videoclipului, şi chiar de director, fiecare dintre ei dând propria interpretare a dansului din varianta originală.

Versurile cântecului au fost înlocuite cu vorbe inspiraţionale despre spiritul comunităţii liceului, despre a face lucrurile la potenţial maxim şi a trăi după codul moral al liceului Spartan.

Rezultatul, aşa cum îl caracterizează cei de la Daily Mail, luând în considerare toate comentariile apărute pe YouTube şi pe reţelele sociale, este un videoclip de 4 minute şi 18 secunde, prost editat, adunând laolaltă unele dintre cele mai demne de ruşine, jenante şi ieftine momente de "mândrie a şcolii".

Pornind sub forma unui proiect pentru şcoală, materialul nu a primit niţial niciun nume şi a fost publicat pe internet înainte de Ziua Recunoştinţei. Videoclipul a fost postat de utlizatorul Cym4Tic, care l-a descris astfel: "ACESTA NU ESTE VIDEOCLIPUL MEU. Este de la liceul meu. Şi îmi urăsc liceul, deci nu îmi e ruşine. Simţiţi-vă liberi să îl urâţi şi să îl împărtăşiţi cu toată lumea!"

Nu a durat mult până să fie etichetat drept cel mai prost videoclip de pe internet şi împărţit pe site-uri de socializare din lumea întreagă. Valul de comentarii generate pe internet arată indignare atât din partea fanilor lui Psy, cât şi din partea celor care au urmărit clipul şi au ţinut să se exprime pe marginea calităţii acestuia.

"Videoclipul ăsta e atât de oribil încât îmi vine să mă avânt în sălbăticie ca să-mi petrec restul zilelor singur într-o peşteră", a comentat un utlizator al reţelei Reddit.

Un alt utilizator al aceleiaşi reţele a fost de părere că materialul "ar fi putut să-l oprească pe Hitler la Munich", în timp ce altul a comentat: "Nu am vrut niciodată să dau foc unui liceu atât de mult cum vreau acum".

În acelaşi stil sunt şi cele mai populare comentarii ale utilizatorilor YouTube legate de videoclip:

"De ce ai recunoaşte vreodată că înveţi în locul ăsta după un asemenea clip?"

"Nu am avut de ales decât să apăs pe butonul 'dislike' pentru că nu există unul 'al naibii de oribil'."

"Jumătate din creierul meu tocmai a murit."

"Ce inteligenţă extraterestră nu ar vrea să extermine rasa asta?"

Totuşi, reprezentanţii instituţiei nu iau foarte în serios toate criticile apărute, bucurându-se de atenţia primită de proiect.

"Suntem de părere că (eleva, n.r.) a făcut o treabă minunată", a spus directorul liceului Garden Spot, Matthew Sanger. "E vorba despre unitate la toate nivelurile şcolii."

"Este o parodie într-un sens bun. Am hotărât să ni-l asumăm şi să vedem partea bună din el. Îl lăsăm să circule şi vom vedea unde ajunge", a mai spus Sanger despre videoclip.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici