FARSĂ în numele Casei Regale britanice: Cum au obţinut doi prezentatori de radio informaţii confidenţiale despre sănătatea prinţesei Catherine - AUDIO

Doi prezentatori de la un post radiofonic australian au organizat o farsă la telefon şi, pretinzând că sunt regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles, au obţinut de la spitalul londonez unde este internată prinţesa Catherine, soţia prinţului William, informaţii confidenţiale despre sănătatea ei.

5048 afișări
Imaginea articolului FARSĂ în numele Casei Regale britanice: Cum au obţinut doi prezentatori de radio informaţii confidenţiale despre sănătatea prinţesei Catherine - AUDIO

FARSĂ în numele Casei Regale britanice: Cum au obţinut doi prezentatori de radio informaţii confidenţiale despre sănătatea prinţesei Catherine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit înregistrării conversaţiei lor, întreruptă de hohote de râs, ce a fost difuzată pe internet, cei doi prezentatori ai 2Day FM, un post de radio din Sydney, au reuşit să vorbească la telefon, marţi dimineaţă, cu o infirmieră de la secţia unde este internată prinţesa britanică.

Infirmiera le-a furnizat celor doi jurnalişti australieni informaţii despre prinţesa Catherine, care a fost internată din cauza "hyperemesis gravidarum", o formă severă de greţuri matinale, provocate de sarcină.

Reprezentanţii spitalului King Edward al VII-lea au recunoscut că "o scurtă conversaţie a avut loc cu personalul infirmier" şi au promis că îşi "vor revizui procedurile în materie de apeluri telefonice".

În acea înregistrare, prezentatoarea Mel Greig poate fi auzită cerând, îngroşându-şi timbrul vocii, centralistei de la spital: "Aş putea, vă rog, să vorbesc cu Kate, nepoata mea?".

"Da, bineînţeles, nu închideţi, doamnă", i-a răspuns centralista.

Apelul a fost pus în aşteptare, iar Michael Christian, al doilea jurnalist implicat în farsă, a comentat, nevenindu-i să creadă ce se întâmplă: "Ne vor face legătura? Dacă va merge, asta va fi cea mai uşoară farsă care a fost făcută vreodată!".

O infirmieră preia apelul şi îi spune "reginei" că prinţesa Kate "doarme şi a petrecut o noapte liniştită".

"Am rehidratat-o, pentru că era foarte deshidratată când a ajuns aici, dar acum este într-o stare stabilă", a adăugat infirmiera.

"Bine, atunci mă duc să îi hrănesc pe micuţii mei Corgis (câinii de companie ai suveranei britanice, n.r.)", a spus prezentatoarea australiană, falsa "regină", în timp ce colegul ei imita în spatele ei lătratul unui câine.

"Care este cel mai bun moment când aş putea să vin să o văd?", întreabă în telefon falsa suverană, rugându-l în acelaşi timp, cu voce tare, pe "prinţul Charles", să o conducă la spital.

"Cel mai bine ar fi după ora 09.00, după vizita medicilor", sugerează infirmiera, înainte de a preciza că prinţesa Kate "nu a mai vomitat" de când ea a intrat în tură.

Casa regală britanică a refuzat să comenteze incidentul.

Reprezentanţii postului de radio australian şi-au prezentat scuze pe Twitter pentru "neplăcerile" pe care ar fi putut să le cauzeze acea farsă, despre care au spus că "a fost făcută cu cele mai bune intenţii".

La rândul lor, reprezentanţii spitalului spun că incidentul a fost "deplorabil". "Infirmierele noastre sunt (...) formate pentru a avea grijă de pacienţi, nu pentru a se descurca în astfel de înşelăciuni jurnalistice", a declarat directorul stabilimentului, John Lofthouse, care nu a exclus posibilitatea de a iniţia o procedură judiciară împotriva postului australian.

Prinţesa Catherine a fost internată luni cu o formă severă de greţuri matinale, care se manifestă la anumite femei însărcinate în primele luni de sarcină.

Ducesa de Cambridge - titul ei oficial - se simte "din ce în ce mai bine", potrivit celui mai recent buletin oficial, dar va trebui să rămână la spital "timp de mai multe zile". Prinţul William a revenit la spital pentru a fi alături de soţia sa, miercuri. Prinţesa a fost vizitată apoi şi de fratele şi de sora ei, James şi Pippa.

În paralel, Biserica Angliei a publicat o scurtă rugăciune pentru cuplul princiar britanic, pe care toate parohiile din regat sunt rugate să o citească în timpul slujbei de duminică.

Nu este pentru prima dată când familia regală britanică este ţinta unor farse. În 1995, un canadian a reuşit să o contacteze pe regină la telefon, pretinzând că era premierul canadian Jean Chrétien, şi a discutat cu ea timp de 15 minute, mai ales despre referendumul pentru independenţa provinciei Québec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici