Cel mai vizitat muzeu din lume a fost, şi în 2007, Luvru

Muzeul Luvru a primit, în 2007, un număr de aproximativ 8,3 milioane de vizitatori, cifră egală cu recordul de frecventare înregistrat în 2006, care continuă să îl plaseze pe primul loc în rândul celor mai vizitate mari muzee ale lumii.

2 afișări
Imaginea articolului Cel mai vizitat muzeu din lume a fost, şi în 2007, Luvru

Cel mai vizitat muzeu din lume a fost, şi în 2007, Luvru

Din 2001, rata de frecventare a muzeului Luvru a crescut cu peste 60%, informează nouvelobs.com, citând instituţia pariziană.

Colecţiile permanente au înregistrat o creştere a ratei de vizitare cu 4%, adică peste 7,9 milioane de vizitatori, faţă de 7,6 milioane, în urmă cu doi ani.

Această dinamică a vizat în special grupurile de elevi şi turiştii străini, remarcă muzeul.

Persoanele cu vârsta sub 26 de ani au reprezentat mai mult de 3 milioane de vizitatori, adică circa 40% din numărul total.

În 2007, cele două expoziţii mari prezentate la Luvru, "Praxitèle" şi "Le chant du monde : l'art de l'Iran Safavide, 1501 - 1736", au atras 307.000 vizitatori.

În străinătate, expoziţiile organizate cu colecţii ale muzeului francez au atras peste un milion de vizitatori - 400.000 la Atlanta în SUA, 450.000 în Corea şi 370.000 în Australia.

Cifrele definitive privind frecventarea muzeului vor fi publicate în luna februarie, la fel ca şi analiza profilului publicului vizitator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici