Cele mai fotografiate destinaţii turistice în 2018

Reţelele sociale păstrează imaginile pe care utilizatorii le surprind în călătoriile lor şi etichetele folosite permit să se stabilească din ce locuri provin cele mai multe imagini pe care turiştii au simţit nevoia să le împărtăşească cu prietenii.

851 afișări
Imaginea articolului Cele mai fotografiate destinaţii turistice în 2018

Cele mai fotografiate destinaţii turistice în 2018

Tulum, în Mexic, este locul pe care l-au căutat cei mai mulţi bloggeri şi influenceri în 2018. Pe lângă cafenelele şi restaurantele pitoreşti, plajele cu nisip alb şi piscinele ascunse de vegetaţia luxuriantă ca şi ruinele străvechi au atras atenţia celui mai mare număr de utilizatori ai reţelei instagram, arată platforma Buzzfeed. Cel mai fotografiat loc pare să fi fost Azulik, un complex turistic ecologic, unde perspectiva de la înălţime deasupra apelor mării şi vilele din lemn oferă turiştilor ocazia de a se bucura de vacanţe orientate spre diferite categorii de preţuri, de la cele mai accesibile, la condiţii de lux sau dedicate exclusiv adulţilor.

Canalele din Amsterdam au fost vedete pentru imaginile încărcate online, ofertele de închirieri de biciclete din metropola olandeză şi întâlnirea spectaculoasă dintre istoria oraşului şi influenţele contemporane fiind argumente atrăgătoare pentru spectacolul vizual căutat pe reţelele de socializare.

Insulele greceşti au continuat să atragă tot mai mulţi turişti. Anul 2018 a fost un an cu recorduri pentru turismul grecesc. De la petreceri, la relaxare pe insula Corfu ori plimbări prin satele din Santorini, albul clădirilor şi nuanţele de albastru ale cerului şi mării au devenit deja mărci inconfundabile ale unei vacanţe în Grecia.

Portugalia a avut momentul ei în 2018. Plajele şi satele presărate de-a lungul coastei din Sud, la Algarve fiind căutate din greu. Imagini cu stâncile şi peşterile din Benagil au apărut măcar o dată în căutările celor mai mulţi dintre cei care au conturi pe o reţea socială sau alta.

Atracţia pe care o exercită Marrakech, din Maroco, are magia ei, iar secvenţele foto surprinse pe străzile întortochiate ale oraşului şi în Piaţa Centrală au reflectat acest lucru şi pe Internet. Tururile pe spatele cămilelor, drumurile spre muntele Atlas şi popasurile în deşert au avut momentele lor de glorie vizuală pentru turiştii acestui an.

Gold Coast, în estul Australiei, este celebră ca un loc care include şi zone de petreceri nebune, în Surfers Paradise, dar şi kilometri de plaje şi trasee prin păduri luxiriante presărate cu cascade potrivite pentru cei care caută locuri liniştite.

Şi imaginile din Istanbul au fost la mare căutare pentru călătorii din 2018. Oraşul în care istoria a două continente se face simţită pare să fi fost surprinsă cel mai bine de la barul de pe acoperişul hotelului Four Seasons de la Sultanhamet.

Lista locurilor care au dat ocazia celor mai spectaculoase fotografii puse în circulaţie de utilizatorii internetului poate continua cu Lacul Albastru (Blausee) din Alpii Elveţieni, Banana Beach din Puhket, în Thailanda, Fornalutx, micul sat din Mallorca, Lisabona, Muntele Otemanu din Bora Bora, terasele din Dubrovnik, Croaţia, coborând în Marea Adriatică şi Drumul Celor Trei Vârfuri din Olomana, în Hawaii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici