Cele mai profitabile actriţe de la Hollywood - GALERIE FOTO

Australianca Naomi Watts este cea mai profitabilă actriţă de la Hollywood, aducând cele mai mari încasări pentru studiourile producătoare ale filmelor în care a jucat, potrivit topului realizat de publicaţia Forbes.

488 afișări
Imaginea articolului Cele mai profitabile actriţe de la Hollywood - GALERIE FOTO

Naomi Watts (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Ţinând cont de preocupările tot mai mari ale studiourilor americane de a-şi creşte profiturile, Forbes.com a alcătuit topul primelor zece actriţe care aduc cele mai mare profituri comparativ cu banii investiţi în filmele în care joacă.

Editorii site-ului forbes.com au constatat cu această ocazie că actriţele care primesc cele mai mari onorarii, precum Angelina Jolie, care s-a situat recent în fruntea topului celor mai bine plătite actriţe din lume, cu încasări de 27 de milioane de dolari într-un an, sunt considerate mai puţin profitabile decât cele care sunt plătite cu cel mult cinci milioane de dolari pe film.

Naomi Watts, în vârstă de 41 de ani, s-a situat pe primul loc în acest clasament, analiştii considerând că ea a ajutat studiourile producătoare să încaseze câte 44 de dolari pentru fiecare dolar care i-a fost plătit, pentru cele mai recente trei filme în care a fost distribuită - "Jocuri Stranii/ Funny Games", "Eastern Promises" şi "The International: Puterea banului".

Jennifer Connelly, starul din "Diamantul sângeriu/ Blood Diamond" (2006) şi "Despre bărbaţi şi nu numai.../ He's Just Not That Into You" (2009), s-a situat pe locul al doilea, filmele ei câştigând 41 de dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătită, iar Rachel McAdams, cunoscută pentru rolurile din "Jurnalul/ The Notebook" şi "Soţia călătorului în timp", s-a situat pe locul al treilea, cu 30 de dolari pentru fiecare dolar câştigat de ea.

Pe locul al patrulea în top se află Natalie Portman, cunoscută din pelicule precum "Războiul stelelor" şi "Cealaltă moştenitoare Boleyn", filmele în care a jucat obţinând încasări de 28 de dolari pentru fiecare un dolar cu cât a fost plătită.

Poziţia a cincea i-a revenit actriţei Meryl Streep, ajunsă în Top 5 graţie uriaşului succes de casă avut de comedia "Mamma Mia", lansată în 2008, cu un raport al încasărilor/onorariului de 28 la 1.

Topul 10 este completat de actriţele Jennifer Aniston (26 dolari la 1 dolar), Halle Berry, Cate Blanchett, Anne Hathaway şi Hilary Swank, toate generând profituri de 23 de dolari pentru fiecare dolar cu cât au fost plătite.

Editorii forbes.com au declarat că au alcătuit această listă pe baza clasamentului celor mai mari 100 de staruri de la Hollywood. Pentru a fi inclusă în acest clasament, fiecare actriţă trebuia să fi jucat în cel puţin trei filme în ultimii cinci ani, care să fi rulat în cel puţin 500 de săli de cinematograf.

Forbes a ţinut cont de câştigurile estimate ale starurilor, de bugetul estimat al fiecărui film şi de încasările rezultate din vânzările de bilete, DVD-uri şi drepturi de televiziune.

Naomi Watts, care s-a făcut remarcată în filmul "Mulholland Drive", de David Lynch, în 2001, a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2004, pentru "21 Grams", al lui Alejandro Gonzalez Inarritu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici