Cele mai sângeroase poveşti de adormit copiii

Dacă e să ne luăm după poveştile cu care au copilărit adulţii de astăzi, începând de la "Scufiţa Roşie" şi terminând cu "Capra cu trei iezi", micuţii trimişi acum la culcare n-ar trebui să aibă nicio problemă în a asculta basme cu vrăjitoare rele şi lupi flămânzi. Însă ceva s-a schimbat, consideră psihoterapeutul Anda Păcurar: "Şi noi am trăit cu aceleaşi poveşti. Copiii de astăzi au însă mai mulţi stimuli, aceasta este diferenţa. Sunt mult mai expuşi ştirilor violente, iar acestea le pot crea impresia că lucrurile din poveste chiar se pot întâmpla, de aceea, cred că ar trebui cumva evitate.

456 afișări
Imaginea articolului Cele mai sângeroase poveşti de adormit copiii

Cele mai sângeroase poveşti de adormit copiii (Imagine: www.gandul.info)

La noi era cumva mult mai clar că ce se întâmplă acolo este o ficţiune", a declarat pentru Gândul Anda Păcurar. Multe dintre poveşti au luat versiuni animate mult cosmetizate, însă dacă e să-ţi cadă în mâini cartea originală, lucrurile arată ceva mai sângeros, scrie The Independent, care face un inventar al celor mai violente poveşti pentru copii din literatura universală.

"Scufiţa Roşie" începe liniştit cu o fetiţă care locuia într-un sat din apropierea unei păduri, dar evenimentele ulterioare sunt tulburătoare, scrie The Independent, care a făcut inventarul poveştilor pentru copii care ar putea băga în sperieţi şi un om mare.

Citeşte mai multe despre cele mai sângeroase poveşti de adormit copiii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici