Cele mai spectaculoase piscine naturale din lume - FOTO

Site-ul TripAdvisor a realizat un top 10 al celor mai spectaculoase piscine naturale din lume.

1108 afișări
Imaginea articolului Cele mai spectaculoase piscine naturale din lume - FOTO

Cele mai spectaculoase piscine naturale din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Laguna Albastră (Blue Lagoon) este situată în Grindavík (Islanda). Apa are o temperatură cuprinsă între 37-39 grade Celsius şi este bogată în minerale. Se consideră că apa din Laguna Albastră are efecte binefăcătoare. "Mi s-a tăiat respiraţia când am văzut-o. Este relaxant, minunat să te scalzi în ea. Peisajul care o înconjoară este de pe altă planetă. Nu am văzut ceva asemănător niciodată. Dacă aveţi ocazia, mergeţi acolo, merită cu adevărat", scrie un turist care a vizitat Laguna Albastră pe site-ul tripadvisor.com.

Piscina Diavolului (Devil's Pool) se află în Livingstone, Zambia. Ea se creează în fiecare an în timpul sezonului uscat, atunci când nivelul apei scade. Piscina Diavolului are o înălţime de peste 100 de metri, dar acest lucru nu îi sperie pe cei dornici de o experienţă unică. În anul 1959 şi-au pierdut viaţa 15 persoane în Piscina Diavolului.

Parcul Eco-Arheologic Ik Kil s-a creat prin prăbuşirea unei roci-mamă, în acest fel devenind vizibilă apa de dedesubt. Accesul la piscina naturală se face prin coborârea unor scări de piatră. Ik Kil se află la 26 de metri sub pământ, apa având o adâncime de 40 de metri.

Râul Fermecat se află în Filipine şi a fost denumit astfel de către localnici deoarece apa dă senzaţia că ar curge fără nicio sursă. Râul Fermecat are o apă deosebit de limpede, iar aceasta este sărată. "Este ca un acvariu deoarece întâlneşti o sumedenie de specii de peşti", descrie locul o persoană care a vizitat Râul Fermecat.

Cascada Havasu se află în Arizona, SUA. Apa are o culoare verde-albastră datorită concentraţiei puternice de carbonat de calciu. "Dacă eşti o persoană aventuroasă şi îţi place să sari de pe o stâncă, acesta este locul perfect pentru tine", susţine un turist care a vizitat cascada pe tripadvisor.com.

Cascada Kouang Si se află în Laos şi este înconjurată de trei copaci, lucru ce o face unică. Mai multe cascade mici duc la cascada cea mare, ce are o adâncime de 60 de metri.

Las Grietas este un canion aflat în Ecuador. Se află între doi pereţi de piatră, iar apa piscinei naturale are între 18 şi 20 de grade Celsius, fiind ideală pentru răcorit.

Parcul Naţional Litchfield din Australia este un loc ideal pentru înotat, explorat şi pentru a face picnic.

Piscinele Termale Pamukkale din Turcia sunt cascade albe, cu ape ce se consideră că au efecte binefăcătoare. "Pamukkale" înseamnă "castel de bumbac" în limba turcă, iar imaginea cascadelor este asemănătoare unui castel alb.

To Sua Ocean Trench se află în Lotofaga, Samoa. Accesul în piscină se face cu ajutorul unei scări, iar peisajul este minunat, apa fiind înconjurată de grădini colorate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici