Cele mai vizionate filme la cinema. Topul filmelor în box office-ul românesc de weekend - VIDEO

Filmul "Haywire: Cursa pentru supravieţuire" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 195.913 lei şi 10.234 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

980 afișări
Imaginea articolului Cele mai vizionate filme la cinema. Topul filmelor în box office-ul românesc de weekend - VIDEO

Cele mai vizionate filme la cinema. Topul filmelor în box office-ul românesc de weekend (Imagine: Shutterstock)

"Haywire: Cursa pentru supravieţuire" spune povestea lui Mallory Kane, un agent super-antrenat care lucrează pentru o agenţie guvernamentală de securitate, în cele mai periculoase colţuri ale lumii. După ce eliberează cu succes un jurnalist chinez ţinut ostatic, aceasta este înlocuită şi lăsată să moară de cineva apropiat ei din propria agenţie. Fiind deodată ţinta unor asasini profesionişti care-i ştiu orice mişcare, Mallory trebuie să găsească adevărul pentru a rămâne în viaţă.

Pe locul al doilea s-a clasat liderul de săptămâna trecută, "Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă/ Underworld: Awakening", care a avut încasări de 164.876 de lei şi 6.786 de spectatori.

Pe locul al treilea s-a clasat drama de familie cu George Clooney, "Descendenţii/ The Descendants", care a avut încasări de 111.938 de lei şi 5.267 de spectatori. Semnat de Alexander Payne, creatorul filmului laureat cu Oscar, "In vino veritas", "Descendenţii" are acţiunea plasată în Hawaii şi urmăreşte călătoria imprevizibilă a unei familii americane aflate la răscruce. Matt King (George Clooney), soţ şi tată a două fete, trebuie să-şi reexamineze trecutul şi să-şi croiască un drum spre viitor când soţia lui are un accident cu o barcă în Waikiki. El încearcă cu neîndemânare să-şi îndrepte relaţia cu fiicele sale - Scottie, fetiţa precoce de 10 ani (Amara Miller), şi rebela Alexandra.

Pe poziţia a patra s-a clasat "Dreptate la înălţime/ Man on a Ledge", care a avut încasări de 88.489 de lei şi 4.763 de spectatori. Nedreptatea unui sistem judiciar defectuos îl aduce pe un poliţist incoruptibil în pragul nebuniei. După ce a ajuns în închisoare pentru o infracţiune pe care nu a comis-o, Nick (Sam Worthington) începe să încalce toate regulile, singura lui şansă fiind acum evadarea.

Pe locul al cincilea s-a clasat filmul "Happy Feet 2: Mumble dansează din nou", care a avut încasări de 86.029 de lei şi 4.258 de spectatori. Partea a doua a animaţiei premiate cu Oscar în 2007, "Happy Feet 2" readuce pe marile ecrane peisajele feerice din Antarctica şi pe cei mai buni dansatori de step: pinguinii Mumble (Elijah Wood), Gloria (Alecia Moore - Pink) şi prietenii lor, îndrăgiţii Ramon şi Lovelace (Robin Williams). Mumble şi Gloria au acum un pui, Erik (EG Daly), care încearcă neîncetat să-şi găsească abilităţile lui speciale în lumea amuzantă a pinguinilor imperiali. Însă pericole negândite ameninţă specia lor şi toţi trebuie să se unească şi să danseze pentru a se salva.

În total, cinematografele româneşti au avut, în weekend, încasări de 1.103.441 de lei şi 58.431 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici