Centrul Pompidou din Paris, decorat cu 80.000 de prezervative colorate

Peste 80.000 de prezervative colorate decorează etajele monumentalului Centre d'art et de culture Pompidou din Paris, cu ocazia unei instalaţii temporare, sculpturală şi sonoră, realizată de artistul irlandez Bryan McCormack.

277 afișări
Imaginea articolului Centrul Pompidou din Paris, decorat cu 80.000 de prezervative colorate

Centrul Pompidou (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Lucrarea de artă, numită "Preservation is life - Les sons de ma vie", va fi inaugurată marţi, cu ocazia dineului de gală oferit, la Centrul Pompidou, de Fundaţia AIDES, care luptă contra maladiei SIDA. Instalaţia va putea fi admirată până pe 5 decembrie.

Fiecare etaj este decorat cu mii de prezervative umflate şi fiecărui etaj îi corespunde o altă culoare: roz, verde, galben, roşu, violet şi albastru.

"Prezervativul este asociat cu maladia SIDA, contracepţia, cu sexualitatea şi cu religia. Adeseori este ascuns sau lumea nu vorbeşte despre el. Am dorit să îl privim într-un alt fel, cu lejeritate, într-o manieră neo-pop", a declarat Bryan McCormak.

"Toată lumea cunoaşte obiectul. Când este izolat, este foarte sexual. Dar atunci când este prezentat în zeci de mii de exemplare, publicul îşi pierde reperele", a adăugat artistul irlandez.

Spoturi luminoase sunt proiectate la fiecare nivel, iar la fiecare etaj răsună bătăile unei inimi, aparţinând unor persoane de vârste diferite. La primul etaj, decorat în roz, artistul a vrut ca vizitatorii să audă "bătăile foarte rapide ale fetusului". La etajul următor este difuzată o înregistrare cu sunetele produse de bătăile inimii unui copil în vârstă de şapte ani. La cel de-al şaselea etaj, ultimul, sunetul produs de bătăile inimii artistului irlandez, în vârstă de 36 de ani, sunt acelea care îi întâmpină pe vizitatori.

Vizitatorii care trec prin faţa magazinului din Centrul Pompidou au posibilitatea de a cumpăra prezervative din plastic ce conţin autograful lui Bryan McCormack, la preţul de 17 euro bucata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici