Cenuşa creatorului "Star Trek" şi a soţiei acestuia va ajunge în spaţiu

Cenuşa creatorului serialului cult de science-fiction "Star Trek", Gene Roddenberry, şi a soţiei sale, recent decedată, urmează să fie trimisă în spaţiu, a anunţat, luni, o firmă specializată în funeraliile ieşite din comun.

23 afișări
Imaginea articolului Cenuşa creatorului "Star Trek" şi a soţiei acestuia va ajunge în spaţiu

Cenuşa creatorului "Star Trek" şi a soţiei acestuia va ajunge în spaţiu

Majel Roddenberry, care jucase în mai multe episoade din seria Star Trek, a decedat în decembrie, în California, la vârsta de 76 de ani, la 17 ani după decesul soţului ei. "Îşi va realiza, postum, visul de a călători în spaţiu alături de soţul ei", au declarat reprezentanţii firmei Celestis.

Celestis a trimis în spaţiu, în mod simbolic, încă din 1997, o parte din cenuşa lui Gene Roddenberry.

Data viitoarei lansări în spaţiu nu a fost deocamdată precizată. Capsula ce conţine cenuşa va fi plasată într-o rachetă ce va fi trimisă în Cosmos şi va avea la bord mesajele admiratorilor, care pot să îl omagieze pe celebrul realizator pe site-ul www.celestis.com.

Pe 28 aprilie 2007, cenuşa actorului James Doohan, interpretul personajului "Scotty" din "Star Trek", a decolat de pe un teren din statul New-Mexico, la bordul unei rachete, revenind apoi pe Pământ după un "botez al spaţiului", la o altitudine de peste 100 de kilometri, conform dorinţei actorului.

Astfel de ceremonii funerare sunt facturate pornind de la suma de 695 de dolari, dar este posibil să se trimită cenuşa persoanei decedate pe orbită (2.495 dolari), pe Lună (9.995 dolari) sau chiar în infinitul spaţiului extraterestru (12.500 de dolari), potrivit informaţiilor difuzate de compania Celestis.

"Star Trek", iniţial un foileton televizat începând din 1966, are un loc unic în cultura populară americană. Considerat a fi prea complicat de către televiziunea americană în timpul primei difuzări, serialul a devenit unul din cele mai durabile succese ale Hollywoodului: cinci serii de 726 de episoade şi 10 lungmetraje (al 11-lea va fi lansat în vara viitoare) au obţinut încasări de peste un miliard de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici