Cercetătorii au recuperat cel mai vechi ADN din istorie: 1.2 milioane de ani

  • Cel mai vechi ADN din istorie a fost recuperat şi are o vârstă de 1.2 milioane de ani
  • ADN-ul provine de la 3 specii de mamuţi descoperiţi în Siberia, în anii 1970
  • Cercetătorii sunt siguri că pe viitor vor descoperi ADN mult mai vechi decât cel al mamuţilor
1625 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au recuperat cel mai vechi ADN din istorie: 1.2 milioane de ani

Odată cu această descoperire, oamenii de ştiinţă au descoperit şi o nouă specie de mamut. Cercetătorii din Stockholm au recuperat materialul genetic din dinţii a trei exemplare descoperite în Siberia, în anii '70.

Două dintre cele trei exemplare sunt vechi de mai bine de 1 milion de ani. Cel mai tânăr are 700 de mii de ani şi este cel mai tânăr exemplar de mamut blănos descoperit până acum.

Cu toate astea, genomul celui mai vechi exemplar indică faptul că vârsta acestuia poate fi chiar de 1.65 de milioane de ani.

Munca cercetătorilor este destul de dificilă deoarece ADN-ul este destul de alterat. El conţine foarte multe urme de bacterii şi drumul către reconstituirea ADN-ul este unul încet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici