Certificatul medico-legal privind decesul Mădălinei Manole confirmă otrăvirea cu Furadan

Parchetul Tribunalului Bucureşti a primit la dosarul privind decesul Mădălinei Manole certificatul medico-legal de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", care atestă faptul că artista s-a sinucis cu Furadan, un insecticid extrem de toxic.

600 afișări
Imaginea articolului Certificatul medico-legal privind decesul Mădălinei Manole confirmă otrăvirea cu Furadan

Certificatul medico-legal privind decesul Mădălinei Manole confirmă otrăvirea cu Furadan (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că la dosarul cauzei în care sunt cercetate împrejurările în care a murit artista, a fost depus certificatul medico-legal al INML "Mina Minovici", act ce dovedeşte faptul că Mădălina Manole a murit din cauza unei substanţe otrăvitoare care s-a găsit în corpul ei.

Sursele citate au precizat că, de la acest moment, odată cu depunerea acestui act doveditor, pot fi continuate cercetările doar în ceea ce-l priveşte pe cel care a vândut Furadanul, substanţa otrăvitoare cu care artista şi-a pus capăt zilelor.

Potrivit sursei citate, persoana în cauză a fost identificată dar nu s-au putut întreprinde acţiuni de cercetare sau dispune alte măsuri procedurale în cazul ei în lipsa actului doveditor că Mădălina Manole a consumat Furadan.

Părinţii Mădălinei Manole nu se pot împăca cu faptul că fiica lor s-a sinucis şi au lansat informaţii potrivit cărora fata lor s-ar fi drogat, indicându-l pe soţul ei ca fiind cel care a "ajutat-o" în acest sens, relatează tabloidele.

Ziarul Gândul scrie că părinţii cântăreţei bănuiesc că fiica lor se droga, iar de aprovizionarea cu droguri se ocupa chiar soţul ei, Mircea Petru. Ei spun că au această suspiciune după ce au ascultat o înregistrare. Ion şi Eugenia Manole au depus plângere la poliţia din Ploieşti după ce un bărbat ar fi încercat să-i escrocheze cu această înregistrare. Individul le-ar fi dat să o asculte, şi le-ar fi spus că are mai multe.

Medicii-legişti resping susţinerile privind consumul de droguri, spunând că nici măcar alcool nu a fost găsit în corpul artistei.

De altfel, procurori criminalişti afirmă că părinţii sinucigaşilor cu greu acceptă moartea copiilor.

Petru Mircea, soţul Mădălinei Manole, a prezentat, în 8 septembrie, la emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, varianta integrală a scrisorii lăsate de artistă înainte să se sinucidă, precizând că nu a falsificat-o.

Magdalena Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - s-a sinucis în dimineaţa de 14 iulie, chiar de ziua ei de naştere.

În 12 august, legiştii au încheiat analiza toxicologică în cazul Mădălinei Manole şi au constatat că artista înghiţise doar Furadan, nefiind găsite în sânge alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slăbit, potrivit declaraţiilor directorului general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

Raportul medico-legal în acest caz a fost înaintat recent Parchetului Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici