China se pregăteşte de amartizare. Care este scopul misiunii sale

  • Administraţia Naţională din China a anunţat că roverul lor se pregăteşte de amartiare în următoarele zile.
  • Perioada în care operaţiunea va fi posibilă este între 15 mai şi 19 mai.
  • China va fi a doua ţară care va reuşi să pună un dispozitiv pe o altă planetă.
796 afișări
Imaginea articolului China se pregăteşte de amartizare. Care este scopul misiunii sale

China se pregăteşte de amartizare. Care este scopul misiunii sale

China este pe cale să încerce prima sa aterizare pe Marte. Tianwen-1, aşa cum se numeşte misiunea, înseamnă „întrebări către cer”. Aceasta îşi propune să fie prima misiune pe Marte care trimite o navă spaţială pe orbita planetei, aruncă o platformă de aterizare pe suprafaţa marţiană şi treimite un rover, totul într-o singură expediţe, potrivit Insider.

Primii paşi sunt finalizaţi. Misiunea a fost lansată în iulie 2020 şi nava spaţială se află pe orbita din jurul planetei roşii, din februarie. Acum, orbitatorul se pregăteşte să elibereze o capsulă care transportă platforma şi roverul. Dacă totul merge bine, dispozitivul de aterizare Tianwen-1 va lansa ulterior o rampă cu două căi pentru ca roverul cu şase roţi să se rostogolească pe solul marţian.

Perioada în care operaţiunea va fi posibilă este între 15 mai şi 19 mai. Dacă Tianwen-1 va atinge în siguranţă pământul marţian, ar fi prima aterizare non-NASA pe Marte de când roverul Uniunii Sovietice a aterizat în 1971. Succesul ar face din China a treia naţiune care va ateriza pe Marte.

Punctul de debarcare prevăzut se află în Utopia Planitia, un vast câmp de rocă vulcanică antică care poate avea rezerve extinse de gheaţă sub suprafaţa sa. Dacă agenţiile spaţiale, cum ar fi NASA, trimit într-o bună zi oamenii pe Marte, apa ar fi o resursă crucială, deoarece poate susţine astronauţii şi poate fi descompusă în hidrogen şi oxigen pentru combustibilul rachetelor. Este puţin probabil ca navele spaţiale legate de Marte să poată transporta suficientă apă, oxigen şi hidrogen pentru întreaga călătorie acolo şi înapoi.

Rover-ul chinezesc, alimentat cu energie solară, de 530 de lire sterline, este pregătit să exploreze regiunea şi să-i studieze gheaţa. Misiunea este menită, de asemenea, să ajute China să se pregătească pentru o viitoare încercare de a returna roci sau murdărie marţiană pe Pământ la sfârşitul anilor 2020.

Tianwen-1 urmează celor două sosiri recente pe Marte: sonda Hope a Emiratelor Arabe Unite, care înconjoară în prezent planeta roşie, şi roverul Perseverance al NASA, care tocmai a început explorarea craterului Jezero pe Marte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici