Chipul lui Johann Sebastian Bach, reconstituit de o cercetătoare

Chipul compozitorului german Johann Sebastian Bach, născut la Eisenach în 1685, a fost reconstituit, în decembrie, în centrul de anatomie şi identificare umană al Universităţii Dundee, Scoţia, de antropologul scoţian Caroline Wilkinson, graţie unui sistem de reconstrucţie facială prin calculator.

54 afișări
Imaginea articolului Chipul lui Johann Sebastian Bach, reconstituit de o cercetătoare

Chipul lui Johann Sebastian Bach, reconstituit de o cercetătoare

Un mulaj din ipsos al capului marelui compozitor Johann Sebastian Bach va fi piesa centrală a expoziţiei "Bach văzut prin oglinda medicinei", care se va deschide pe 21 martie la Muzeul Johann Sebastian Bach din Eisenach (centru), a anunţat conducerea muzeului.

Chipul care va fi prezentat la expoziţie este cel al lui Bach în momentul morţii. Asemănarea cu originalul este de 70%.

Chipul reconstituit confirmă ceea ce se ştia deja despre fizicul lui Bach: era un bărbat impozant, cu maxilarul inferior uşor alungit în afară, cu cavităţi oculare profunde şi cu un nas mare.

Caroline Wilkinson, cunoscută în special pentru reconstituirea chipului faraonului Ramses II, s-a bazat pe o primă tentativă de reconstituire a feţei lui Bach realizată în 1894 de anatomistul Wilhelm His şi de sculptorul Carl Ludwig Seffner.

His şi Seffner au exhumat atunci trupul lui Bach, care era înmormântat în apropierea unei biserici din Eisenach. Seffner a realizat ulterior un bust din bronz.

Expoziţia "Bach văzut prin oglinda medicinei" va aduce şi mai multă lumină asupra operaţiilor la ochi din acea vreme - marele compozitor a murit în urma unei astfel de operaţii - ca şi asupra diverselor sale probleme şi boli.

Johann Sebastian Bach a murit în 1750. Expoziţia se va deschide pe 21 martie, la cea de-a 323-a aniversare a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici