Chitare electrice adevărate, folosite într-un nou joc video

Creatorul francez de jocuri video Ubisoft a prezentat, marţi, un nou joc video, "Rocksmith", care oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi chitare electrice adevărate, spre deosebire de replicile din plastic ale acestor instrumente muzicale utilizate în alte jocuri video.

393 afișări
Imaginea articolului Chitare electrice adevărate, folosite într-un nou joc video

Chitare electrice adevărate, folosite într-un nou joc video (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Compania Ubisoft a anunţat că intenţionează să lanseze pe piaţă acest joc video în al doilea semestru al anului 2011.

"Rocksmith este jocul video cel mai realist şi mai antrenant ce a fost realizat vreodată", a declarat în faţa presei Tony Key, vicepreşedintele Ubisoft. "Începători sau chitarişti experimentaţi, utilizatorii progresează în ritmul lor", a mai spus acesta.

Noul joc video oferă utilizatorilor posibilitatea de a interpreta piesele unor artişti şi grupuri celebre - The Animals, The Black Keys, David Bowie, Interpol, Nirvana şi The Rolling Stones - conectând în mod direct orice chitară electrică la un computer sau la consolele de joc Xbox 360 şi PlayStation 3.

Compania Ubisoft se află în prezent în negocieri cu fabricanţii de chitare pentru a putea să comercializeze câte un astfel de instrument muzical împreună cu fiecare joc pus în vânzare.

Mult timp foarte populare, sub impulsul versiunilor "Guitar Hero" - creat de Activision - şi "Rock Band" - creat de Harmonix -, jocurile video muzicale cu replici instrumentale au cunoscut în ultima perioadă un declin, spre deosebire de jocurile de dans, care au beneficiat de pe urma tehnologiei de recunoaştere a mişcărilor.

La sfârşitul anului 2010, compania americană Seven45 Studios a lansat "Power Gig: Rise of the Six String", prezentat drept primul joc video conceput pentru o chitară adevărată, spre deosebire de celebrele "Guitar Hero" şi "Rock Band", care furnizează utilizatorului unui instrument lipsit de corzi şi care poate fi utilizat doar prin acţionarea câtorva butoane.

Ubisoft, ca şi Seven45 Studios, subliniază de altfel faptul că noul joc video îl ajută pe utilizator să înveţe cu adevărat să cânte la chitară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici