Chitaristul trupei Rolling Stones şi-a inaugurat o expoziţie de tablouri la Paris

Ron Wood, chitarist al trupei Rolling Stones şi pictor, îşi va expune pentru prima dată tablourile, în perioada 18 - 29 iunie, la Paris, a anunţat galeria de artă Bailly, transmite AFP.

2 afișări

Debutul expoziţiei coincide cu cele două concertepe care trupa Rolling Stones le va susţine în Franţa, unul pe Stade de Francela Paris şi celălalt la Lyon.

Aproximativ30 de opere ale lui Ron Wood, tablouri în ulei, desene, acuarele, litografii şi gravuri, vor fi expuse în galeria de artă pariziană.

Este vorba de portrete ale prietenilorşi aleidolilor săi, precum colegii săi de trupă, Mick Jagger, Keith Richardsşi Charlie Watts, dar şi Pete Townshend de la The Who, Marvin Gaye, Bob Marley, Jack Nicholson, Mohammed Ali, Jim Morrisonşi Bob Dylan.

Născut într-o familie de artişti, Ron Wood, în vârstă de 60 de ani, pictează de la vârsta de 12 ani. Înainte de a se alătura colegilor de la Rolling Stones, în 1975, Wood a urmat cursurile Colegiului de artă Ealing din Londra. În 1996, Muzeul de artă modernă din Sao Paolo i-a consacrato retrospectivă.

Ronnie Wood va cânta alături de colegii săi din trupa Rolling Stones pe 17 iulie, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti, la trei zile după un concert la Belgrad şi cu trei zile înainte de un alt show, la Budapesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici