Chitaristul trupei The Stooges a decedat

Ron Asheton, chitaristul legendarei trupe rock The Stooges, care îl acompaniază pe scenă pe Iggy Pop, a fost găsit decedat, marţi, în reşedinţa sa din Michigan (Statele Unite), potrivit informaţiilor transmise de autorităţi.

12 afișări
Imaginea articolului Chitaristul trupei The Stooges a decedat

Chitaristul trupei The Stooges a decedat

Ron Asheton, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit decedat în locuinţa lui de un prieten care a venit să îl viziteze, acesta fiind neliniştit de faptul că artistul nu mai răspundea la telefon de câteva zile.

Decesul a avut loc în urmă cu câteva zile, iar "posibilitatea unei crime pare să fie exclusă", a indicat Angela Abrams, de la poliţia din oraşul Ann Arbor.

"Sunt încă sub şoc. Era cel mai bun prieten al meu", a declarat Iggy Pop.

Iggy Pop şi membrii trupei The Stooges - printre care se află şi Scott, fratele lui Ron - îşi amintesc de el ca de un prieten, un frate şi un muzician "de neînlocuit".

Ron Asheton figurează pe a 29-a poziţie în clasamentul celor mai buni 100 de chitarişti din toate timpurile alcătuit de revista Rolling Stone şi este considerat "autorul unora dintre cele mai memorabile pasaje rock interpretate la chitară", printre care se numără piesele "No Fun", "I Wanna Be Your Dog" şi "TV Eye".

Din 2004, Iggy Pop, alături de Ron Asheton (chitară), Scott Asheton (tobe), Mike Watt (bass) şi Steve MacKay (saxofon) au început să concerteze împreună sub numele - Iggy and The Stooges, trupa fiind cap de afiş la festivaluri precum Sziget, Lowlands sau Glastonbury.

Ron Asheton ar fi urmat să urce, alături de colegii săi de la Iggy and the Stooges, pe scena celei de-a treia ediţii a festivalului B'estfest, care se va desfăşura pe 2, 3, 4 şi 5 iulie, în parcarea complexului Romexpo din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici