Chris Martin, solistul trupei Coldplay, suferă de sindromul tinnitus

Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a dezvăluit într-un interviu recent faptul că suferă de peste 10 ani de sindromul tinnitus - percepţia unui sunet la nivelul urechii interne, în absenţa unui sunet extern corespondent.

1686 afișări
Imaginea articolului Chris Martin, solistul trupei Coldplay, suferă de sindromul tinnitus

Chris Martin, solistul trupei Coldplay, suferă de sindromul tinnitus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cauza acestui sindrom, care se manifestă printr-un ţiuit constant în ureche, ce poate cauza şi migrene severe, rockerul britanic a început să poarte dopuri de urechi, încercând să îşi protejeze auzul, informează contactmusic.com.

Medicii l-au avertizat pe artist spunându-i că boala se poate agrava şi ar putea să pună capăt carierei sale muzicale.

"Sufăr de tinnitus de peste 10 ani, iar după ce am început să port dopuri de urechi, auzul meu nu s-a înrăutăţit", a spus cântăreţul.

Chris Martin - ai cărui copii, Apple şi Moses, poartă dopuri de protecţie auditivă atunci când asistă cu soţia sa, Gwyneth Paltrow, la concertele trupei Coldplay - crede că sindromul cu care a fost diagnosticat s-a declanşat din cauza faptului că în adolescenţă asculta muzică la un volum foarte ridicat.

Solistul trupei Coldplay nu este singurul artist celebru care a suferă de tinnitus. Rapperul Plan B şi compozitorul Gary Numan au fost şi ei diagnosticaţi cu această afecţiune.

Toţi cei trei muzicieni au decis de curând să sprijine o campanie de caritate - Action On Hearing Loss - creată cu scopul de a-i convinge pe oameni să poarte diverse tipuri de dispozitive de protecţie auditivă la concertele la care asistă sau atunci când merg în cluburi.

Trupa Coldplay, care îi are în componenţă pe Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion şi Chris Martin, a vândut mai mult de 50 de milioane de discuri în toată lumea şi a câştigat numeroase premii, inclusiv 7 Grammy şi 6 Brit Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici