Christopher Lee, starul din "Stăpânul inelelor", colaborează cu trupa Manowar

Actorul britanic Christopher Lee, interpretul vrăjitorului Saruman din trilogia "Stăpânul inelelor", va colabora cu trupa americană de heavy-metal Manowar, urmând să asigure vocea naratorului pe următorul album al trupei, ce va fi lansat în 2011, informează femalefirst.co.uk.

45 afișări
Imaginea articolului Christopher Lee, starul din "Stăpânul inelelor", colaborează cu trupa Manowar

Christopher Lee, starul din "Stăpânul inelelor", colaborează cu trupa Manowar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul britanic, în vârstă de 88 de ani, va participa la înregistrările pentru o nouă versiune discografică a albumului "Battle Hymns", albumul de debut al trupei americane Manowar.

"A avut un rol esenţial într-una dintre francizele legendare, una dintre cele mai mari francize cinematografice din toate timpurile. A interpretat roluri de regi, vrăjitori, personaje malefice şi cavaleri în armură strălucitoare. Este venerat de fanii filmului şi teatrului din lumea întreagă. Vorbeşte fluent multe limbi străine şi este un desăvârşit cântăreţ de operă şi de rock-metal. A fost înnobiliat de regina Marii Britanii şi a primit numeroase premii internaţionale", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul trupei Manowar.

Noul album al trupei americane se va intitula "Battle Hymns" şi va fi lansat în 2011.

Actorul britanic Christopher Lee, interpretul personajului Saruman din trilogia "Stăpânul inelelor", a lansat, pe 15 martie, un album de metal simfonic despre viaţa lui Carol cel Mare. Christopher Lee susţine că este un descendent al lui Carol cel Mare şi că a înregistrat acest album în onoarea ilustrului său strămoş.

Actorul britanic a jucat de mai multe ori în tinereţe rolul contelui Dracula, în numeroase producţii cinematografice inspirate de acest personaj, dar şi-a dobândit celebritatea graţie unor roluri mai recente, precum cel al contelui Dooku din trilogia "Războiul stelelor" şi cel al maleficului Saruman din "Stăpânul inelelor".

Trupa Manowar, formată în prezent din Eric Adams, Joey Demaio, Karl Logan şi Scott Columbus, este unul dintre cele mai reprezentative nume ale genului heavy-metal şi, conform Guinness Book of World Records 1984, "cea mai zgomotoasă trupă din lume".

Trupa Manowar deţin încă un record, pentru "cel mai lung concert heavy-metal din istorie", stabilit cu ocazia unui concert susţinut în Bulgaria în anul 2008, când rockerii americani au cântat fără întrerupere timp de cinci ore şi un minut. Pe parcursul unei cariere de peste un sfert de secol, Manowar a lansat zece albume de studio, trei albume live, precum şi numeroase single-uri, EP-uri, compilaţii şi DVD-uri, atrăgându-şi un număr impresionant de fani dedicaţi (numiţi "Manowarriors" sau "Immortals").

Joey Demaio lucra ca inginer de sunet pentru Black Sabbath când l-a întâlnit pe chitaristul Ross the Boss, alături de care a pus bazele Manowar, recrutându-i mai apoi pe solistul Eric Adams şi pe bateristul Donny Hamzik. Primul album al trupei, "Battle Hymns", a apărut în 1982, urmat un an mai târziu de "Into Glory Ride", material ce marchează şi venirea lui Scott Columbus la tobe.

Chitaristul Karl Logan s-a alăturat trupei în 1994, înainte de lansarea celui de-al optulea album Manowar, "Louder Than Hell". Cel mai recent album de studio Manowar, "Gods of War", a apărut la începutul anului 2007, fiind primul dintr-o serie de materiale dedicate zeilor războiului din diferite mitologii. "Gods of War" este construit în jurul mitului lui Odin, divinitate supremă şi iniţial zeu al războiului în mitologia nordică.

The Kings of Metal (regii metalului), cum sunt numiţi după titlul unui album al lor, au concertat la Bucureşti în acest an, pe 25 iunie, în deschiderea Sonisphere Festival, la Romexpo. Trupa Manowar a mai susţinut un concert în Capitală, în 2009, în cadrul B'Estfest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici