"Churchgoers, Romania", desemnată fotografia zilei, pe site-ul publicaţiei National Geographic - FOTO

O fotografie intitulată "Churchgoers, Romania" ("Credincioşi, România"), realizată într-o biserică ortodoxă din Maramureş, a fost desemnată câştigătoarea secţiunii "Photo of the Day" ("Fotografia zilei").

574 afișări
Imaginea articolului "Churchgoers, Romania", desemnată fotografia zilei, pe site-ul publicaţiei National Geographic - FOTO

"Churchgoers, Romania", desemnată fotografia zilei, pe site-ul publicaţiei National Geographic - FOTO (Imagine: Andrei Michailov / Mediafax Foto)

Fotografia a fost realizată de Kathleen McLaughlin.

"În Maramureş, bisericile ortodoxe sunt împărţite în două jumătăţi. Jumătatea din faţă este rezervată bărbaţilor, iar jumătatea din spate şi curtea din faţa bisericii sunt rezervate femeilor", se afirmă în textul care însoţeşte această imagine publicată pe site-ul nationalgeographic.com.

Fotografia prezintă mai multe femei, îmbrăcate în haine specifice zonei maramureşene - bundiţe, baticuri colorate şi fuste încreţite -, în timp ce intră în biserică. Printre ele se află şi o fetiţă, surprinsă în timp ce privea peste umărul drept spre obiectivul aparatului de fotografiat.

"Însă ce face ca aceasta să fie fotografia zilei? Privirea unei fetiţe, direct spre aparatul de filmat, în timp ce era împinsă de la spate, cu un gest protector, în biserică, de rudele sale mai în vârstă reprezintă un adevărat cadou, un moment perfect capturat pe peliculă", a spus Alexa Keefe, editorul secţiunii "Photo of the Day" de pe site-ul nationalgeographic.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici